Zelenszka attól fél, hogy a rájuk unó világ hagyja őket meghalni

Zelenszka attól fél, hogy a rájuk unó világ hagyja őket meghalni

Olena Zelenszka, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége arra figyelmeztetett, hogy a Nyugat folyamatos pénzügyi támogatása nélkül Ukrajna „meghal” – írja a Politico.

„Ha a világ belefárad, egyszerűen hagynak minket meghalni.

Nagyon fáj, hogy a szenvedélyes segítő szándék elhalványulásának jeleit látjuk” – hangsúlyozta Zelenszka a BBC-nek.

A Fehér Ház korábban arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatások hamarosan elfogyhatnak.

Tizedére zuhant az Ukrajnának szánt felajánlások értéke

Az Ukrajnának szánt adományokat nyomon követő német kutatóintézet szerint a felajánlások értéke 2022 ősze és 2023 ősze között csaknem 90 százalékkal csökkent – írja a Breitbart a Keil Intézet elemzésére (angolul itt érhetó el) hivatkozva.

Hírdetés

Christoph Trebesch, az intézet egyik igazgatója megjegyezte, hogy az adományozók „az elmúlt hónapokban tétovábbá váltak”, és azt állította, hogy az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok által tervezett nagyszabású segélyprogramok további késedelme „jelentősen megerősítené Putyin pozícióját”.

A lap szerint az eddig Ukrajna mellett álló nyugati egység kezd megbomlani.

A jelentés szemlélteti, hogy milyen mértékben csökkent az Ukrajnának küldött támogatás mértéke, és megállapítja, hogy „az újonnan ígért segélycsomagok 2023 augusztusa és októbere között elérte a mélypontot”. Az intézet kiemeli: ez 87 százalékos csökkenést mutat 2022 azonos időszakához képest. Az Ukrajnának tett ígéretek értéke most a legalacsonyabb 2022 januárja óta – áll az elemzésben.

Nemcsak a felajánlások értékét érdemes megnézni, hanem a támogatást nyújtó országokat is.

A Keil Intézet szerint a háború kezdete óta Ukrajnának katonai felszerelést és pénzügyi támogatást nyújtó 42 országból az elmúlt három hónapban mindössze 20 adott támogatást, ami azt jelenti, hogy az ország egyre kisebb támogatói csoportra támaszkodik.

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »