ZDF: Ezrével menekülhetnek Magyarországra a németek

ZDF: Ezrével menekülhetnek Magyarországra a németek

Régóta sok németet vonz a Balaton, hiszen az élet olcsó, sok az ismerős – írja az egyik német közszolgálati portál, a ZDF Heute. Hozzátette a lap azonban azt is, hogy most más indokból indultak el németek – talán ezren is – a magyar tenger fele; Magyarország ugyanis kerítést épített a migránsokkal, a gazdasági bevándorlókkal szemben.

A Balatonnál él Ottmar Heyde egy német ingatlanközvetítő, aki azt mondta, hogy az érdeklődök nyolcvan százaléka Angela Merkel menekültpolitikája elől menekül, mostanság tehát a tóparti házakat menedékként árusítani kiváló üzletnek látszik.

A ZDF beszámol arról, hogy Magyarország egy katolikus-orientált ország, a Balatonnál szinte sehol nincsenek migránsok, ellenben a németet szinten mindenhol elég jól beszélik. Egy ebéd menü sok helyen három euró, van gulyás, kolbász és fekete erdő torta, Penny Market, Lidl, Aldi, Spar és C & A. A ZDF megjegyzi, hogy a német átlagnyugdíj 770 euró, miközben a magyar átlagfizetés 500 euró, ráadásul az orvosi ellátás állítólag olcsó és megfelelő.

Nem csak nyugdíjasok tervezik azonban a költözést. Egy lap által megszólaltatott fiatal pár azt mondta, hogy Németországban nem látnak perspektívát a bevándorlás, illetve a befogadás kultúrája miatt. Egy részben magyar származású német férfi egy új szolgáltató céget indítana, amely a németországiak Balaton-parti házait, kertjeit, medencéit tartaná karban, de egyelőre a szülei támogatásából is él. Egy állapotos hölgy azt mondta, hogy nem akarja, hogy megszületendő gyermeke egy olyan Németországban nőjön fel, ahol késsel fenyegethetik meg a migránsok, a nő szerint szülőföldje nem az ami egykoron.

„Ez egyszerűen háború”

– mondta ki az erős gondolatot. Mondjuk azt nem tudni, hogy mi lesz akkor, ha a németek felismerik, hogy a magyar egészségügy, az átlagfizetések és a lakhatási lehetőségek mégsem annyira kiválóak, mint ahogy azt esetleg lefestik az „óhazában”. Az ZDF emlékeztetett arra is, hogy aki ma a Balaton-partra emigrál nem kockáztat sokat, az ajtó továbbra is nyitva marad Németország fele…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »