Zavar a cigánykérdésben is

Ismét népszámlálás és ismét Soros Magyar Hangja.

Kiderül: Zorbán bűnös. Egyrészt meghamisította a cigányok számát, azt drasztikusan csökkentette! Másrészt még nagyobb bűne, hogy megszámolta őket, hiszen „a cigányok magyarok”.

Íme amikor két ballib dogma egymással harcol.

Hírdetés

A 90-es évek kezdetén kezdődött ez: egyrészt kisebbségi jogokat kell követelni a cigányoknak Magyarországon, másrészt nem szabad beszélni róluk, csak utalgatni rájuk, hiszen „a cigányok magyarok”.

A ballibek valószínűleg megdöbbennének, ha megtudnák ez a marhaságuk a Kiegyezés kori magyar nacionalizmus maradványa. Akkor a hivatalos magyar állameszme az volt, hogy minden magyar állampolgár magyar, s pont – persze lehet mondjuk „románajkú”, de akkor is magyar. Ez volt az akkori nyugati nemzetiségfelfogás átvétele. Na, a cigánykérdés ugyanez: természetesen a cigányok NEM magyarok, így felesleges őket magyaroknak hazudni.

Ugyanez egyébként létezik zsidó verzióban is, bár az már sokkal kisebb jelentőségű, lásd „a zsidó az csak egy vallás”.

Egy ballib ismerősöm sok éve örökre megharagudott rám, amikor egy ilyen zsidóvitában fölényesen legyőztem őt. Megkérdeztem tőle: fogadjuk el, hogy minden magyarországi zsidó magyar, de akkor mi van egy olyan zsidóval, aki külföldről költözött Magyarországra, ő milyen nemzetiségű? Persze válaszolt kapásból: hát olyan nemzetiségű, ahonnan jött, pl. ha Bulgáriából, akkor ő bolgár, zsidó vallású bolgár. Ekkor kattant a csapda: elmondtam, van egy Tamara nevű ismerősöm, aki Moszkvából költözött Budapestre, s ő zsidó, mi a nemzetisége? A válasz: ő orosz. Mire én: a gond az, hogy Tamara magát határozottan nem vallja orosznak, sőt tiltakozik ez ellen, ő magát zsidó nemzetiségűnek vallja, te ezek szerint rá akarnád erőltetni, hogy ő orosz?


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »