Zászlószentelést ünnepelt a mosoni karitászcsoport

Zászlószentelést ünnepelt a mosoni karitászcsoport

November elején a Győri Egyházmegyei Karitász önkénteseinek találkozóján nagy megtiszteltetés érte a mosoni karitászcsoportot: a győri központtól névre szóló zászlót kapott ajándékba. Weiszné Sáling Éva beszámolóját szerkesztve adjuk közre.

Nem is találhattunk méltóbb napot az új zászló megáldására, mint Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepét. Németh László pápai prelátus és Kapui Jenő mosoni plébános atya áldották meg új zászlónkat, melynek imádsága:

„Áldott légy Istenünk, Mennyei Atyánk, a mi reményünk és életünk forrása. Áldd meg a Mosoni Karitász Csoport zászlóját, amit eredményes szolgálatukért kaptak. A csoport tagjait segítsd kegyelmeddel és töltsd el szívüket Szentlelked örömével, hogy Szent Erzsébet példájából erőt merítve továbbra is szeretettel szolgálják a szegényeket, rászorulókat, bajbajutottakat. Krisztus a mi Urunk által. Amen”

A zászlószentelést követően került sor templomunkban a Szent Erzsébet-kenyerek megáldására és kiosztására.

Hírdetés

Árpád-házi Szent Erzsébet élete, Jézussal való élő imádkozó kapcsolata példa mindannyiunk számára. Példa, hogy meg tudjuk nyitni szívünket, lelkünket mások iránt és a rászorulókban, mint Szent Erzsébet, a szenvedő Krisztus lássuk!

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó:  Weiszné Sáling Éva

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »