Zárva a híres cukrászda

Felfüggesztette a többszörös díjnyertes Vári cukrászda működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A szervezet lakossági bejelentés alapján tartott ellenőrzést a főváros XVI. kerületében működő népszerű vendéglátó egységben, ennek során több szabálytalanságot találtak. A Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője lapunknak elmondta, probléma volt a higiéniai viszonyokkal, emellett lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagokra és félkész termékekre, illetve jelöletlen termékekre is bukkantak, ezért azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését, amiről szóban tájékoztatták az ügyfelet.

Helik Ferenc közölte, múlt héten tartottak ellenőrzést, ám azt nem tudták befejezni, mert a tulajdonos megakadályozta őket ebben, ezért rendőri segítséggel próbáltak bejutni. Ezt szerdán megismételték, de egyik alkalommal sem jártak sikerrel, így a felfüggesztésről szóló határozatot sem tudták átadni a tulajdonosnak, így postára adták. Kérdésünkre a vezető elmondta azt is, a cukrászda milliós nagyságrendű bírságra számíthat nemcsak a higiéniai állapotok és a lejárt termékek miatt, hanem a hatósági vizsgálat megakadályozása miatt is.

Hírdetés

Nem kíván nyilatkozni, nem kívánnak magyarázkodni

Lapunk megkereste az ügyben a cukrászda tulajdonosát is, ám Vári Kinga azt közölte, hogy addig nem kíván nyilatkozni, amíg nem kapja meg a Nébih határozatát. Ugyanakkor a vendéglátóegység Facebook-oldalán az állt, nem kívánnak magyarázkodni az ügyben. Mint írták, 24 évig szolgálták a vásárlókat, kemény munka van mögöttük, és soha semmilyen kihágásuk nem volt, senki nem büntette meg őket, pedig sok ellenőrzésen túl vannak.

Közölték, az ügy tisztázásáig bizonytalan ideig önszántukból tartanak zárva. Hozzátették, nem hatósági bezárásról van szó, bármennyire szeretnék is mindezt „jóakaróik”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »