Zárolták a fővárosi roma önkormányzat számláját, nyomoz a NAV

Zárolták a fővárosi roma önkormányzat számláját, nyomoz a NAV

A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) akkora tartozást halmozott fel, ami éves költségvetési támogatása hússzorosának felel meg – tudta meg a 24.hu.

A hírpotál értesülése szerint a kisebbségi önkormányzat adóssága 177 millió forintra rúg, miközben az éves támogatása 9 millió forint.

Hírdetés

A tartozás nagy része – csaknem 154 millió forint – a Magyar Államkincstár felé áll fenn, míg a Fővárosi Önkormányzatnak több mint 23 millió forinttal tartozik a szervezet.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes tájékoztatása alapján a teljes adósság az FRNÖ által korábban fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakképző Iskola (Európai Roma Szakgimnázium) működésével összefüggésben keletkezett.

A NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a szervezetnél csaknem öt éve, ennek friss fejleménye, hogy zárolták az FRNÖ bankszámláját, így a szervezet már a rezsiköltségeit sem tudja fizetni. Csóka János, az FRNÖ elnöke a hírportálnak elismerte, hogy csődhelyzetben vannak, a csaknem 177 millió forintos adósságot nem fogják tudni kifizetni. Mint mondta, tárgyalnak a tartozás elengedéséről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »