Zárjuk az évet Brandonnal! – Heti progresszió (CXII. rész)

Zárjuk az évet Brandonnal! – Heti progresszió (CXII. rész)

Ez a pillanat is eljött, nekivágunk az év utolsó Heti progressziójának. A karácsonyt figyelembe véve természetesen az ünneppel kapcsolatos hírek sem maradhatnak ki, de ez évben utoljára visszatér a rovat leggyakoribb vendége, Lewis Hamilton is.

Minden kedves Heti progresszió-olvasónak köszönöm szépen az egész éves figyelmet, az aktívabbaknak pedig a rengeteg hírt, amit a [email protected] címre küldtek 2021 során. A rovat természetesen jövő vasárnap – immáron 2022-ben – dübörög tovább.

Lássuk tehát az év utolsó három hírét!

3. Úgy látszik, Hamiltonnak nem használt a sírás apuci vállán, ugyanis tovább duzzog a bajnokság eredménye miatt, immáron a Mercedes csapatfőnökével kiegészülve. Az Abu-dzabi Nagydíjon történtek óta hol nyíltan, hol burkoltan, de folyamatosan elégedetlenkedtek az eredmény miatt a Mercedes háza táján. Persze a "haladó szelleműek" sosem arról voltak híresek, hogy rikácsolás nélkül elfogadják, ha máshogy történik valami, mint ahogy elképzelték, de Hamilton konkrétan szabálysértést követett el azzal, hogy nem vett részt a FIA díjátadó gáláján Párizsban, hiszen az egyik szabály szerint az első három helyezettnek kötelező a megjelenés. Azt még nem tudni, ezért jár-e bármilyen szankció a renitens négernek, de őszintén reméljük, hogy igen.

A gálát egyébként Toto Wolff, a Mercedes Forma–1-es csapatfőnöke is kihagyta, "Lewis iránti hűsége és saját személyes véleménye" miatt. Egyébként a Mercedesnek már csak azért sincs oka különösebb hisztire, mert idén sorozatban nyolcadik alkalommal nyerték meg a konstruktőri vb-címet. Ezt a trófeát a csapat nevében James Allison, a csapat technikai főnöke vette át.

Hamiltont egyébként vajmi kevéssé érdekli, hogy csapatának van oka az örömre rajta kívül is és a közösségi médiában is tovább hisztizik. A vesztes verseny óta egyszer sem posztolt a közösségi felületeire (december 24-ig bezárólag biztosan nem), de ami még különösebb, hogy az Instagramján mindenkit kikövetett, így ez a szám 700-ról 0-ra csökkent, amit nem kis munka lehetett letornászni. Ezek között van a Forma–1 Instagram-oldala is, s nyilván több, "fekete egyenlőséggel" és "LMBTQ-jogokkal" foglalkozó oldal, mert hát ezek szabadon keringhetnek a közösségi térben, a nemzeti-patrióta gondolatokkal ellentétben. Őszintén reméljük, hogy Lewis Hamilton annyira megsértődött, hogy nem csak a Forma–1-ből, hanem a közösségi tér minden más területéről kivonul, s már sem az LMBTQ, sem pedig a "fekete életek" nem lesznek fontosak számára. Méltó lezárása lenne az évnek.

2. Ha már sport, akkor folytassuk focival. Azonban ide elég nehéz bármit is írni, a képek ugyanis helyettem "beszélnek". Noha a Parameter.sk szerint "vicces és mókás" karácsonyi képek születtek a "vörös ördögökről", vagyis a "belga" fociválogatottról, nekem egészen más szó jut eszembe a látottakról, amelynek köze nincs a "vicceshez", pedig én is szeretek tréfálkozni. Hiába, a "haladók" sosem voltak erősek a humor területén, nem az ő műfajuk ez, ahogy annak elviselése sem, ha valami nem az akaratuk szerint történik. Ön mit szólna, ha ilyen képekkel kívánnának boldog, "meleg" ünnepeket?

Hírdetés

1. Szeretet ünnepe ide, vagy oda, az Egyesült Államok elnökét, Joe Biden-t bizony elküldték a ***va anyjába. Történt ugyanis, hogy Joe és Jill Biden élő tévéműsorban fogadta azoknak a gyerekeknek a hívásait, akik a NORAD, az észak-amerikai légiirányítás számát hívták, merre jár éppen a Mikulás. Utóbbi már hagyománynak számít Észak-Amerikában, de az elnöki pár megjelenése természetesen meglepetés volt. Történt egyszer, hogy a kétéves Penelopé került sorra, akinek az apukája vette át a stafétát és kezdett el beszélgetni az elnöki párral. Biden viccesen megjegyezte, hogy "lassan ágyban kéne lennie" a kislánynak, mindenki nevetett, majd kedvesen boldog karácsonyt kívántak egymásnak. Ám mielőtt az apuka letette volna a kagylót, tisztán és érthetően azt mondta: Let’s go, Brandon!

Érdekesség, hogy Joe Biden még helyeselt is a végén: "Hajrá, Brandon, egyetértek":

CALLER: "Merry Christmas and Lets Go Brandon:"

BIDEN: "Lets Go Brandon, I agree" pic.twitter.com/K8PpzceB3K

— Greg Price (@greg_price11) December 24, 2021

És a telefonvonal másik végén:

WATCH: The other side of the Let’s Go Brandon prank call with Joe Biden pic.twitter.com/Hr9TTsCxFR

— Jack Posobiec ✝️ (@JackPosobiec) December 24, 2021

A Let’s go Brandon az elmúlt években történt egyik legviccesebb médiaesemény. Aki szeretne, itt bővebben utánaolvashat. Most legyen elég annyi, hogy október elején, a NASCAR alabamai futamát egy Brandon Brown nevű pilóta nyerte, aki noha hetedik éve versenyzett, ez volt élete első futamgyőzelme. Az NBC riporternője interjút készített az extázisban ünneplő pilótával és felhívta a figyelmét, hogy a lelátóról a nézők azt skandálják, hogy "Let’s go Brandon!", vagyis "Hajrá, Brandon!". A valóság azonban az, hogy a nézők egyáltalán nem törődtek Brandon Brown győzelmével és azt kiabálták, hogy "Fuck Joe Biden!" (ezt inkább nem fordítom most le, mindenki tudja a jelentését). Hogy az NBC riporternője hallotta-e, mit kiabálnak valóban a nézők, kérdéses, ám a csatorna politikai hovatartozását ismerve valószínűsíthetően tisztában volt vele. Ha ez így van, akkor el kell ismernünk, kreatív, de átlátszó és egyben vicces hackelési kísérlet volt, ha meg valóban félreértette, akkor pedig azért humoros a dolog.

Az igazság talán már sosem derül ki, a Let’s go Brandonból viszont hatalmas mém és politikai jelkép lett, én pedig ezzel zárom az idei év utolsó Heti progresszióját.

Jövőre folytatjuk!

Egész éves köszönettel:
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »