Zarándoktáborvezető-képzés indul online, Budapest környéki terepgyakorlattal

Zarándoktáborvezető-képzés indul online, Budapest környéki terepgyakorlattal

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája ősszel és tavasszal 45 órás akkreditált zarándoktáborvezető-képzést hirdet. A tanfolyam online képzésből és terepgyakorlatból áll. A terepgyakorlatokat Budapesten és környékén tartják. Jelentkezési határidő a novemberi képzésre október 30., a tavaszira pedig 2025. március 5.

„Boldog az ember, akinek ereje benned gyökerezik, s akinek szíve zarándokútra készül” 
(Zsolt 84,6)

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola és a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája 45 órás akkreditált zarándoktáborvezető-képzést hirdet, melyre olyan keresztény pedagógusok, hitoktatók, közösségvezetők jelentkezését várják, akik a jövőben – akár már jövő nyáron – szívesen vezetnének egyhetes ifjúsági gyalogos zarándoklatot a maguk által verbuvált 12–25 éves fiataloknak a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája által szervezett Zarándoktábor program keretében. A képzés szakmai támogatója a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület.

A résztvevők a képzésen zarándoklással kapcsolatos elméleti ismereteiket bővíthetik, illetve elsajátíthatják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek egy zarándoktábor vezetéséhez szükségesek.

A képzés 4 teljes napot vesz igénybe: 3 nap digitális online képzésből és 1 nap terepgyakorlatból áll; ez az előtalálkozót és a vizsgát is beleszámítva összesen 45 tanegységet jelent.

A képzést online módon a Zoom rendszerben bonyolítják le. A csatlakozási linket a jelentkezőknek a képzés előtti napokban küldik el. A digitális képzéshez jó internetkapcsolat és okostelefon, laptop, tablet vagy számítógép szükséges, melynek van kamerája és mikrofonja. A képzésen elvárt a bekapcsolt képernyővel való aktív részvétel.

Terepgyakorlati alkalmak: 2025. március, április, május, június hónapban szombati és vasárnapi napokon Budapesten és környékén (Hűvösvölgy, Pesthidegkút 9.00–18.00). A konkrét időpontokat a digitális képzésre való jelentkezés után a létszám függvényében hirdetik meg.

Jelentkezési határidő:

Őszi képzésre: 2024. október 30. szerda éjfél (23.59)
Tavaszi képzésre: 2025. március 5. szerda éjfél (23.59)

Hírdetés

A zarándoktáborvezető-képzés részvételi díja 20 000 Ft/fő.

A jelentkezés feltételeiről, az előtalálkozóról, a képzés tartalmáról, valamint a képzési és vizsgaidőpontokról részletesen ITT lehet olvasni.

Azok a hallgatók, akik a képzés kiírásában megjelölt kritériumoknak megfelelnek, a képzés digitális elméleti és terepgyakorlati részét elvégezték és sikeres vizsgát tettek az elméleti képzés anyagából, tanúsítványt kapnak a képzés elvégzéséről és jogosultak a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája által szervezett Zarándoktábor program táborszervezőknek és kísérőknek szóló kedvezményei igénybevételére.

A pedagógus végzettségű résztvevők számára a képzés akkreditált pedagógus-továbbképzésnek minősül, melynek elvégzéséért 45 kreditpont adható.

A nem pedagógus végzettségű résztvevők felnőttképzési tanúsítványt kapnak a képzés sikeres elvégzése esetén.

Jelentkezni az EZEN AZ OLDALON található linkeken keresztül lehet.

A képzéssel kapcsolatos további információt a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodáján lehet kérni a 06-20-446-4052-es telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail-címen.

Forrás: Szerzetesek.hu; zarandoktabor.hu

Fotó: Szabóné Tegzes Orsolya; Gáll Zsófia 

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »