Zaklattak szilveszterkor? Rasszista-e vagy?

Zaklattak szilveszterkor? Rasszista-e vagy?

A héten újabb, megdöbbentő utórengést produkált a kölni szexuális molesztálások szomorú története. Az egyik áldozat személyes adatai nyilvánosságra kerültek az interneten, miután interjút adott a német sajtónak, és ezt követően durva lejáratókampány célpontjává vált, adja hírül a Breitbart.

A 26 éves Selina még a múlt héten adott interjút a SWR Fernsehennek, melyben, érthető okokból, nem vállalta a teljes nevét. A szilveszteri, tömeges molesztálás áldozata megrendülve beszélt a csatornának szörnyű élményeiről, elmesélve többek közt, hogy támadói úgy méregették, mintha ingyen hús lenne a szupermarketben, és többször is végigfogdosták, markolászták.

Kiemelte, hogy az elkövetők arabul beszéltek, és láthatóan nem értettek németül, valamint sötét bőrű, déli típusú férfiakként írta le őket.

Hírdetés

Valószínűleg ezek a kijelentések ragadták meg egy internetes videókészítő figyelmét, aki ezt a néhány mondatot felhasználva készített lejárató videót a lányról, melyben nyilvánosságra hozta teljes nevét, Facebook, és Instagram fiókjának címét, valamint munkahelyi elérhetőségeit.

A futótűzként terjedő anyagban a készítő azt sugalmazta, hogy a szilveszteri események csupán kitalációk, vagy félreértések voltak, és a muzulmánok ellen irányuló, szélsőséges propagandaakcióról van szó. Állításait azzal igyekezett alátámasztani, hogy Selina, mint állítólagos áldozat, másnap vidám képeket posztolt Instagramján.
 
A lány a Facebook-on szembesült a pár nap alatt, mintegy negyedmilliós megtekintést produkáló videóval, melyet egy Németország szerte ismert, radikális muszlim hitszónok is megosztott. Ezek után Selina fenyegető telefonhívásokat kapott munkahelyén, a Facebook-on pedig valóságos gyűlölethadjárat indult ellene, mint feltételezett, szélsőjobboldali rasszista ellen.
 
Szerencsére a sértettnek sikerült felkutatnia a gyalázkodó összeállítás készítőjét, és egy személyes beszélgetés után a videó végül lekerült a világhálóról. Egy későbbi interjúban úgy nyilatkozott az SWR Fernsehennek, hogy bár meglepődött az első beszámolója után tapasztalt reakciókon, bármikor újra beszámolna a vele történt, megrázó eseményekről.
 
Mikor arról kérdezték, miért fontos számára, hogy áldozattá válásának történetét másokkal is megossza, így válaszolt: „Nem hagyom magamnak, hogy föladjam, ezért is beszélek erről ilyen nyíltan.”
 

T. T.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »