Zaklatási ügy – megszólalt Eszenyi Enikő!

Zaklatási ügy – megszólalt Eszenyi Enikő!

Először szólalt meg Marton László zaklatási ügyében Eszenyi Enikő. A Vígszínház igazgatója a bérletes nézőknek külön hírlevelet küldött az üggyel kapcsolatos álláspontjáról, amelyet elsőként a Blikk közölt.

„Valamennyiünket megdöbbentettek a hírek, amik napvilágot láttak kollégánkról, Marton Lászlóról, a Vígszínház egykori igazgatójáról, egyetemi tanárról. Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről”

– írta levelében Eszenyi. A színésznő szerint nőként, alkotóként és színházi vezetőként mindig is fontosnak tartotta, hogy a Vígszínház repertoárján kiemelt szerepet kapjanak azok az előadások, amelyek felhívják a figyelmet azon szélsőséges emberi megnyilvánulásokra, melyek másokat akaratuk ellenére megalázó, érzelmi törést okozó helyzetbe hoznak, emberi méltóságukban sértenek. Társulatuk elítéli az erőszakot, a hatalommal való visszaélést, és kiáll a gyengék és a kiszolgáltatott helyzetben lévők mellett. Az igazgatónő ugyanakkor kiemelte, hogy nem az ő dolguk ítélkezni. Marton László október 20-án a személyét érintő ügy tisztázásáig lemondott a Vígszínház főrendezői pozíciójáról, lemondását elfogadták.

Eszenyi kitért arra is, hogy eddig miért nem szólalt meg az ügyben:

Hírdetés

„Délelőttönként próbálunk, este játszunk, most újítjuk fel a repertoáron lévő előadásainkat, ezért nehézséget okoz azonnal reagálni valamennyi telefonra, e-mailre, sajtómegkeresésre. A történtek ellenére továbbra is arra törekszünk, hogy előadásainkkal a legmagasabb művészi színvonalon szolgáljuk nézőinket.”

A Vígszínház egyébként ma reggel közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyből kiderült, hogy Marton László legutóbbi rendezésének premierjét levették a műsorról. Ibsen A vadkacsa című darabjának bemutatójára a Pesti Színházban került volna sor december 15-én,  a bérletes nézőket hamarosan tájékoztatják a megváltozó műsortervről.

hirdetés hirdetés hirdetés

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »