Zaklatás: a kitálaló tanárnőt támadják

Szeretetteljes környezetben fiatal vagy fiatalos lelkületű kollégák várnak rád – hirdeti magát honlapján a soroksári Qualitas Középiskola, ahol szexuális zaklatással vádolják az egyik földrajztanárt. A történettel a nyilvánosság elé álló tanárnőt kirúgták az intézményből, lapunknak azt mondta, fél az igazgató kapcsolataitól.

A faház mögé invitálja a lányokat jobb jegyért cserébe az egyik földrajztanár, a tanórákon pedig vulgáris célzásokat tesz a szexuális életükre – ilyen és ehhez hasonló történetekről számolt be a soroksári Qualitas Középiskola egyik tanárnője az RTL Klubnak. Az ügyből botrány lett, az iskola igazgatója mégis a tanárnőt bocsátotta el. Arra hivatkoztak, tanárhoz nem méltóan viselkedik, és elhanyagolja munkáját. A nő viszont állítja: az igazgatói irodában azt mondták neki, amit a médiában elmondott, az hazugság, ezzel tönkretette a tanár életét, a zaklatott gyerekeken pedig nem is látszik semmi.

Az ügyben két diák is nyilatkozott a HVG.hu-nak, akik megerősítették az információkat, és arról is beszámoltak: a kirúgott tanárnőt „igyekeznek bemocskolni”. Érdekes adalék az ügyben, hogy a földrajztanár a Qualitas Középiskola igazgatójának és igazgatóhelyettesnőjének a fia. A Qualitas igazgatója pedig nem más, mint Ott Ferenc Dénes, aki Budapest XXIII. kerületének 3. számú választókerületében a 2014-es önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP jelöltje volt, de nem nyert. A lap beszámolója szerint hiába keresték az igazgatót, ő házon kívül van.

Hírdetés

Hetekig nem történt semmi

A kirúgott tanárnő lapunknak arról számolt be, tudomása van róla, hogy arra is kérték a gyerekeket, valljanak ellene a rendőröknek. A kérdésre, hogy tervez-e jogi lépéseket tenni, úgy felelt: – Durván a becsületembe gázoltak a hátam mögött, megfontolom. – Közölte, azért számolt be a nyilvánosságnak arról, mi zajlik az iskolában, mert bár feljelentést tettek a tanár ellen, hetekig nem történt semmi, folytatódott a zaklatás. – Már más dolgom se volt, mint hogy a szünetben a kipécézett lányt vigyázzam – mesélte. A médiát nem ő kereste, a szülők kérték, hogy nyilatkozzon. Bár idegileg kimerült, úgy érzi, jó ügy érdekében állt ki. – Ami ott folyik, az tűrhetetlen! – mondta, annak ellenére, hogy bevallása szerint „komolyan fél” az igazgató kapcsolataitól.

Az Index korábban közölte, a rendőrség XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága már eljárást folytat zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és volt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a folyamatban lévő ügyben nem adhatott tájékoztatást.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 02. 06.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »