Zajlik Palmyra visszafoglalása a terroristáktól

A Palmyrát visszafoglaló szíriai kormányerők repülőgépére lőttek légvédelmi ágyúkból az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet harcosai.  – közölte az Euronews.

A szíriai állami televízió jelentése szerint a kormányerőknek közben sikerült az ókori romvároshoz és a mellette lévő településhez jutni.

A Szíriai Arab Hadsereg erői 2015 májusa óta próbálják visszafoglalni az ókori romokról híres Palmyrát az iszlamista fegyveresektől, de eddig nem tudták gyengíteni a terrorszervezet állásait a Homsz tartomány stratégiai fontosságú városában.

Hírdetés

Hírek szerint az Iszlám Állam terrorszervezet nemcsak az ókori emlékek jelentős részét semmisítette meg, hanem a terület egy részét aláaknázta, így veszélyes a település környékére menni.

Az amerikai és az orosz külügyminiszter közben Moszkvában folytatta az egyeztetést az öt éve húzódó szíriai válságról. Nehéz tartós fegyvernyugvást elérni, mert a közel-keleti országban geopolitikai érdekek is érvényesülnek. Oroszország számára a szíriai földközi-tengeri bázis stratégiai jelentőségű.

Orientalista.hu – (Euronews nyomán)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »