Zagyvaság? Kudarcot emleget Gyöngyösi

Zagyvaság? Kudarcot emleget Gyöngyösi

Skandináv megbízói miatt kényszerül elbocsátásokra Borsodban a Jabil amerikai elektronikai cég. A Nokia a Magyarországnál olcsóbb Ukrajnát választotta. Távozik az Ericsson is, a svéd cég nem talált megfelelően képzett magyar munkaerőt – írja a Magyar Nemzet. A Jabil mindkét társaságnak dolgozott. A Jobbik szakpolitikusa a parlamentben arról beszélt, hogy szerinte teljes kudarc a kormány gazdaságpolitikája.

Érdemi intézkedések helyett gyűlöletkeltő propagandával kezelte a tömeges migrációt a kormány a szocialisták szerint. Az MSZP szakpolitikusa azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy szakmai javaslataikat a vita nélkül söpörte le az asztalról a kabinet. „Ezért a Magyar Szocialista Párt majd határozati javaslatban tesz intézkedési javaslatokat az Országgyűlés elé, köztük az önálló határrendészeti igazgatóság felállítására, ami nem az önálló határrendészetet, hanem a rendőrségen belüli, elkülönített szervezetrendszer felállítását jelenti, a technikai fejlődéssel lépést tartó eszközök beszerzését, hiszen önmagában egy drótkerítés semmire sem elegendő” – jelentette ki Molnár Zsolt országgyűlési képviselő.

A belügyi államtitkár a miniszterelnök szavait ismételte el válaszában. Kontrát Károly azt hangoztatta, hogy Magyarországot az októberi népszavazáson lehet megvédeni. „Ne kövessék el azt a hibát, amit 2004. december 5-én elkövettek, amikor a magyar nemzet ellen szavaztattak, és arra hívták fel a támogatóikat, hogy mondjanak nemet a kettős állampolgárságra” – fogalmazott Kontrát Károly.

Hatszáz embert küld el Borsodban egy amerikai elektronikai cég, a Jabil. Erről a jobbikos Gyöngyösi Márton beszélt a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva. Az ellenzéki politikus szerint 2010-ben az Orbán-kormánynak megvolt a lehetősége a gazdaságpolitikai fordulatra, de nem élt vele. „Orbán Viktornak és kormányának mi sem tükrözi jobban a mentalitását és a hamis és rossz gazdasági felfogását, hogy 2014-ben egy arab-magyar gazdasági fórumon azt mondta, hogy Magyarország előnye »a minőségéhez képest meglepően olcsó munkaerő« és »a rendkívül rugalmas Munka törvénykönyve«” – emelte ki Gyöngyösi Márton.

A külgazdasági miniszter helyettese szerint az ellenzéki politikus zagyvaságokat hordott össze. Szabó László sikeresnek tartja a multinacionális vállalatokkal kötött stratégiai megállapodásokat. „A stratégiai partnerek több mint tízezermilliárd forintnyi beruházással rendelkeznek Magyarországon, és csak a stratégiai megállapodások időpontjától mérve közel tizenötezer fővel többet alkalmaztak, mint addig” – reagált Szabó László.

A Jabil egyébként közölte, hogy jelenleg nem tervez tömeges elbocsátást. A cég azt állítja, hogy a közelmúltban olyan emberektől vált meg, akiket munkaerő-kölcsönzőtől kapott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »