Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot

A maszk használata kicsit hozzánk fog nőni, hiszen itt nem csak a koronavírus, hanem egyéb más betegségek megelőzéséről is szó lehet – mondta az ATV híradójának Zacher Gábor.

A főorvost azt követően kérdezték a maszkviselésről, hogy Novák Katalin keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a maszkhasználat egy olyan téma, amit érdemes megvitatni, és érdemes megnézni, hogy indokolt-e a mostani szabályozásnak a még hosszabb távon való fenntartása.

Hírdetés

Zacher Gábor úgy gondolja, a maszkhasználat addig maradjon az életünk része, amíg el nem érjük a 80 százalékos átoltottságot, amely a nyájimmunitáshoz kell. Szerinte utána beszélhetünk arról, hogy zárt terekben a maszkviselés már nem fontos. Hozzátette azt is, hogy tudja, hogy a maszkra sokan mondják, hogy kényelmetlen, meg fulladnak benne, de felhívta a figyelmet rá, hogy a maszk egy hihetetlenül jó gátfunkcióval bír, szerinte ugyanez vonatkozik a kézmosására és a szociális távolságtartásra is, hiszen ezek olyan védekezési szabályok, amelyek betartása tőlünk függ.

(atv nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »