XVI. Benedek Vlagyimir Putyinról

XVI. Benedek Vlagyimir Putyinról

Az orosz elnök látogatásakor az Együtt nevű egyszázalékos párt fütyülős tüntetésre hívta híveit. A tudósítások szerint nagy tömeg nem gyűlt össze, de azért volt füttyögés, voltak beszédek. Igaz, Putyin elnök bizonyára nem értesült arról, hogy néhány holdkóros sípolt-dudált a belvárosban, de a Szigetvári-Juhász páros vezette társaság nagy sikerként könyvelte el az akciót.

A YouTube-on látható az a közel négy perces felvétel (címe: Újra hallható volt: „Ruszkik haza”), amely két fontos tanulsággal gazdagítja a magyar polgárt.

Három „politikust” hallunk: Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét (vajon ősei milyen nevet viseltek? talán: Inselburger?), Juhász Pétert, az említett hitközség alelnökét és drogszakértőjét, valamint a kosorrú rondaságot, Szelényi Zsuzsannát, az Együtt országgyűlési képviselőjét, akinek arcát hála Istennek nem látjuk, csak a hangját halljuk. Ez a hármasság elgondolkodtatott. Ha nem tévedek, mindhárom említett lény a héber nép sarja. Hát nincs az Együtt-gettóban egyetlen egy magyar sem? Vagy szónoki emelvényre kizárólag fajzsidó léphet?

A másik tanulság: két tábla, két tüntető kezében. Az egyik tüntető arcát nem lehet látni, csak az arca elé tartott képet. Hitlernek maszkírozott Putyin, fölötte a felirat: „Go home”, alatta pedig az új név: Putler (nagyon szellemtelen). Mellette egy másik tábla, itt nemcsak a kezet, a tüntető arcát is lehet látni. Kapucnis, szőrmók ember, szemmel láthatóan izrafi jellegű ő is. A változatosság kedvéért az ő táblája is ezt üzeni: „Go home”. Hitler-bajszos kép azonban nincs, helyette egy szép horogkereszt látható, tiltott önkényuralmi jelkép, amelyre rejtélyes okból nem figyeltek föl a rend szolgálatban lévő őrei.

Hála Istennek nem ismerem Szigetvári-Inselburger Viktort, tehát személyesen nem tudom feltenni neki a kérdést: ez az ócska nácizás kedvére való? Az említett táblák primitív üzenete nem a „holokauszt relativizálása”? (Ha jó tudom, így szokták ezt mondani a büdöslelkű holoidióták.)

Az Együtt nagyképű és szerény képességű elnöke mögött kalandos életút áll. Nem tudom, hányan tudják, hogy melyik gimnáziumban érettségizett. Én bizony először nem hittem el: a nagyhírű budapesti piarista gimnáziumban. Hát a kegyesrendi atyák nem lehetnek büszkék egykori diákjukra, akit minden jel szerint nagyon messze elkerült a kereszténység szelleme. De reménykedjünk, Isten kegyelméből minden ember megváltozhat, új emberré születhet. Én csupán azt kérem Szigetvári-Inselburger pártelnöktől, hogy olvassa el korunk egyik vezető szellemének alább idézendő sorait. Olvassa el és gondolkodjék el egy kicsit, mert füttyögés után nem árt egy kis csönd.

Hírdetés

Nemrég egy ismerősömtől szép ajándékot kaptam, XVI. Benedek emeritus pápa frissen megjelent könyvét: Utolsó beszélgetések Peter Seewalddal. A könyv vége felé a német újságíró arról kérdezi a nyugalmazott pápát, milyen benyomásokat szerzett a világ vezető politikusairól, amikor személyesen találkozott-beszélgetett velük. Szóba kerül természetesen az orosz elnök is:

– Milyen volt a Putyinnal való találkozás?

– Nagyon érdekes. Németül beszélgettünk – tökéletesen beszél németül. Nem mentünk nagyon mélyre, de azt hiszem, annak ellenére, hogy a hatalom embere, a hit szükséges volta valahol megérintette. Realista. Látja, hogy Oroszország az erkölcs lerombolásától szenved. Hazafiként, mint olyan valaki, aki Oroszországot újra nagyhatalommá akarja tenni, látja, hogy a kereszténység szétrombolása Oroszország szétrombolásával fenyeget. Az embernek szüksége van Istenre, ezt világosan látja, és ez bizonyára belülről is megérinti őt. Most is, amikor a pápának (Ferenc pápának) az ikont átnyújtotta, előbb keresztet vetett és megcsókolta…

[XVI. Benedek: Utolsó beszélgetések Peter Seewalddal. Bp., 2016, 241-242. o.]

Amikor az idézett szavakat olvastam, meglepődtem. Nagyjából én is így vélekedtem Putyinról, ismerőseim-barátaim is. S most XVI. Benedek visszaigazolja a mi Putyin-képünket. Nem ismerem alaposan az orosz elnök életútját, de abban biztos vagyok, hogy ebbe a formátumos emberbe több erkölcsiség, tisztesség szorult, mint az Együtt-gettó elnökébe, alelnökébe, kosorrújába és az egész hazai liberális bandába együttvéve. Ezért fütyülünk mi, magyarok Szigetvári-Inselburgerre és a többi gettólakóra.

B.D. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »