X-akták a Volga partján: eltűnt egy 20 ezer üveg vodkát szállító kamion rakománya – a helyszínre küldött nyomozók is

X-akták a Volga partján: eltűnt egy 20 ezer üveg vodkát szállító kamion rakománya – a helyszínre küldött nyomozók is

Hallatlan szerencse érte a világvégi Maloje Perekopnoje elnevezésű orosz falucskát, amely a Volga folyó partján fekszik, Moszkvától ezer kilométernyire délkeletre. A Vesti orosz portál és a Rosszija 24 televízió híradása szerint a falut átszelő úton felborult egy 20 ezer palack vodkával megrakott kamion. A községben már egy hete folyik a dáridó.

A legtöbb palack állítólag épségben vészelte át a balesetet, de a kihívott közlekedési rendőrök már egyetlenegy üveg vodkát sem találtak a helyszínen. Az orosz portál közlése szerint a falusiak először a kamionsofőr segítségére siettek, aki azonban elszaladt a baleset színhelyéről. Amikor nem találták, nekiláttak “menteni” a rakományt.

Hírdetés

Maloje Perekopnoje polgármestere szerint a “helyi aktivisták biztonságos helyre evakuálták a vodkát”, mivel a tehergépkocsi – amelynek defektet kapott az egyik gumiabroncsa – lángra kapott. A baleset híre villámgyorsan elterjedt az egész környéken, s a kis falucskába elkezdtek áramlani a rokonok és ismerősök – írta a Vesti.

A településnek 600 lakosa van, akik kb. karácsonyig képesek lennének “életüket áldozva” elfogyasztani az egész rakományt – írta az orosz portál. A rendőrség nyomozásba kezdett ugyan a vodka után, de a közeli Szaratovból kiküldött nyomozók állítólag a sürgetés ellenére sem tértek vissza még a központba…

(Bumm – ČTK – Rosszija 24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »