Würzenbergi sáskasimogató pap: "Fütyülök a Nyugat kereszténységére"

Würzenbergi sáskasimogató pap: "Fütyülök a Nyugat kereszténységére"

Németországban e hét keddjén gyötredelmes és hosszadalmas hatósági eljárás eredményeként hazatoloncoltak Afganisztánba összesen tizennégy, a menekültstátuszra nem jogosult betolakodót, mire az ottani „jóemberek”, élükön egy római katolikus pappal tiltakozásba kezdtek, állítván, hogy a Kabulba utaztatott sáskákat féltik a rájuk leselkedő esetleges életveszélytől. A német hatóságok „lelketlenségére” azzal is rá kívánták irányítani a figyelmet a sáskasimogatók, hogy az egyik hazaküldött afganisztáni fiatalember nemsokára a lakodalmát ülte volna Germanisztánban – írja a Bayerischer Rundfunk honlapja.

A Majna-parti Würzburgban Burkhard Hose sáskasimogató plébános, a Würzburgi Katolikus Főiskolások Közösségének lelkésze elégedetlenségét az váltotta ki, hogy október 24-én hosszadalmas procedúra után végre sikerült repülőgépre ültetni tizennégy, köztük öt Bajorországban élősködő afganisztáni betolakodót, miután a hatóságok megállapították róluk, hogy nem jogosultak a menekültstátuszra Németországban. A tizennégy sáskát annak rendje-módja szerint Lipcsében föl is tették a kabuli járatra.

Csakhogy az eszement németeknél az ilyen eljárás nem olyan egyszerű és magától értetődő, mert másnap, október 25-én, az úgynevezett Bajor Menekültügyi Tanács (sic!) már be is jelentette tiltakozását, mert szerinte a kitoloncolt emberekkel bármi megtörténhet, életveszélybe kerülhetnek a polgárháborús Afganisztánban, hiszen csak a múlt héten több mint 250 embert gyilkoltak meg a tálibok is az Iszlám Állam fegyveresei. (Nem derül ki a tiltakozás szövegéből, hogy kik gyilkoltak és kiket – H. J.)

Joachim Hermann (CSU), bajor tartományi belügyminiszter korábban közölte, hogy csak a valós identitásukat következetesen elhallgatókat (a határokon keresztül okmányok nélkül masírozókat – H. J.), valamint a bűncselekményt elkövetőket, s ez által a német törvényeket el nem ismerő személyeket toloncolják ki Bajorországból. A fentebb említett Bajor Menekültügyi Tanács viszont a legutóbbi kitoloncolást követő tiltakozásában rámutat: a bajor belügyminiszter által említett, s kitoloncolást eredményező bűncselekménynek számít például az is, ha valakire pénzbírságot rónak ki, illetve bolti lopáson érik, vagy netán potyautasként elkapják egy tömegközlekedési járművön.

Szívbemarkoló példákat is felemlített a hatóságok „lelketlenségére” a Bajor Menekültügyi Tanács: A most kitoloncolt egyik afganisztáni férfit röviddel a lakodalma (sic!) előtt toloncoltak ki Németországból, míg egy másikat annak ellenére tették a Kabulba induló repülőgépre, hogy bemutatott egy orvosi szakvéleményt, miszerint súlyos pszichológiai problémákkal küzd, s ezen kívül öngyilkosságra való hajlama is van.

Hírdetés

Az elmúlt két és fél esztendő folyamán a Németországra zúdított, mintegy másfél millió (de a hatóságok látóköréből tömegesen kikerültek „jóvoltából” a számuk még ennél is több lehet – H. J.) sáska közül tehát október 24-én tizennégyet nagy nehezen sikerült kiebrudalni, mire rögtön tiltakozásba fogtak az épeszű németek által manapság már csak „jóembereknek” (Gutmenschen) és a „még jobb embereknek” (besser Menschen) nevezett, valóban öngyilkos hajlamú félkegyelműek. Köztük van a würzburgi Burkhard Hose atya is, aki a kitoloncolás hallatán mérgében ezt tudatta a világgal az Fb-oldalán:

„Fütyülök a ’keresztény Nyugatra’, ahol az iskolában kereszt van akasztva a falra, bevezetik a burkaviselet tilalmát, s az összes keresztény ünnepnapjaikkal és a nagyra tartott ’domináns kultúrájukkal’ kitoloncolással embereket tudatosan életveszélybe sodornak, vagy ezreket hagynak a Földközi-tengerbe fulladni. A bírósági tárgyalótermekben és az iskolákban kiakasztott keresztek leesnének a falról, ha mindezt tudnák” – írja a würzburgi Burkhard Hose atya, a város főiskolásainak lelkipásztora.

Kicsit korábban, szeptember 24-én, amikor kiderült, hogy sok német a hazájukat elözönlő migrációt ellenző Alternatíva Németországnak (AfD) pártra szavaztak a Bundestag-választásokon, a kutya- és sáskabarát Burkhard Hose plébános ezt a bölcs gondolatot jegyezte be a Fb-oldalára:

„Németországban nem volt és nincs menekültválság. A nacionalizmus és a rasszizmus előidézte válságot éljük. Az országban nincs sok menekült, de van túl sok nemzetiszocialista.”

A würzburgi plébános nemrégiben könyvet is írt a sáskasimogatás népszerűsítésére, s az Fb-oldalán az ő és kutyája képe mellett ez olvasható, természetesen angolul: „Isten hozta a menekülteket!”, majd kissé lejjebb már németül: „Senki sem illegális”.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »