Wladár Sándor: sajnos elhiszem mindazt, amit Lilu leírt

Wladár Sándor: sajnos elhiszem mindazt, amit Lilu leírt

Szilágyi Zoltán ügye túlmutat a Magyar Úszó Szövetség hatáskörén, ugyanakkor Wladár Sándor elnök az InfoRádiónak nem titkolta, hogy rendkívül konfliktusos személyiségnek ismeri Szilágyi Liliána édesapját.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az elmúlt napon Szilágyi Liliána Európa-bajnokságon ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó egy Instagram-posztban testi, lelki, szexuális bántalmazással vádolta meg az apját, Szilágyi Zoltán egykori olimpikont, aki ma már ügyvédként tevékenykedik, és gyerekekkel foglalkozik úszóedzőként. A poszt megjelenésével párhuzamosan jelentkezett D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsora legújabb részével, amelyben az úszónő szintén mesélt az őt ért traumákról.

A hír megjelenésekor Wladár Sándor épp az úszószövetség közgyűlése előtt állt, így akkor és azóta még nem volt lehetősége teljes egészében megtekinteni a Szilágyi Liliánával készült műsort, röviden tájékozódva azonban döbbenetesnek és rémületesnek minősíttette azokat a dolgokat, amiket olvasott. A szakember az InfoRádiónak felelevenítette: „legutóbb az országos bajnokság során fegyelmivel büntették Szilágyi Liliána édesapját, miután minősíthetetlen stílusban beszélt a vezető versenybíróval, valamint az ott tartózkodó hölgyekkel. Szilágyi Zoltánt végül az első- és másodfok elmarasztalta, szóbeli megrovást kapott, aminek folyományaként a férfi végül a teljes fegyelmi bizottságot, valamint engem is feljelentett, tehát »nem egy egyszerű emberről« van szó” – magyarázta az úszószövetség elnöke.

„Sajnos azt kell mondanom, hogy elhiszem mindazt, amit Lilu ott leírt” – tette hozzá Wladár Sándor, egyben reményének adott hangot, hogy az ügynek lesz folytatása, és megkapja méltó büntetését az apa, ha ilyen bűnöket követett el. Megjegyezte továbbá, ildomos lenne utánanézni, hogy mi van a kisebbik lányával Szilágyi Gerdával, aki felől több hónapja nem hallottak semmit.

Wladár Sándor – Turi György ügyét példaként említve – leszögezte, bár Szilágyi Liliána az elmúlt évtizedben történt borzalmakról beszélt, az úszószövetség működési szabályzata szerint pedig három év az elévülés, de semmi hasonló borzalom nem maradhat titokban, és nem lehetnek tabuk. Hozzátette: nem kívánnak kibújni a felelősség alól, éppen ezért 5 illetve 10 évre szeretnék kitolni az elévülési időt, de

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

ez az ügy sokkal súlyosabb, és a szövetség hatáskörénél sokkal messzebbre nyúlik. Meglátása szerint büntetőjogi következménye kell, hogy legyen,

ami során a hatóságoknak kell felelősségre vonniuk Szilágyi Zoltánt.

A Magyar Úszó Szövetség mindazonáltal vizsgálatot indít Wladár Sándor kezdeményezésére. A MÚSZ fegyelmi bizottsága és gyermekvédelmi bizottsága azt kapta feladatul, hogy valamennyi érintett meghallgatásával feltárja: a jelenleg a Stamina SK-t irányító Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a MÚSZ etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »