Wladár Sándor a buborékos úszó-Eb előtt: "van azért gyomorgörcs"

Wladár Sándor a buborékos úszó-Eb előtt: "van azért gyomorgörcs"

A Magyar Úszó Szövetség elnöke az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában ismertette a vizes Európa-bajnokság zárt rendszerét.

Az év eddigi legnagyobb európai sporteseményét rendezik a következő két hétben Budapesten és Budaörsön: a jövő héten a nyíltvízi úszók, a műugrók és a műúszók, május 17-étől pedig a medencés úszók küzdenek meg az Európa-bajnokságon.

„Bennünket is meglepett, 51 ország vesz részt 52-ből, mi azt mondtuk 35-nél, hogy elég, de olyan óriási az érdeklődés, hogy ilyen Európa-bajnokság talán nem volt az elmúlt 20 évben. Körülbelül 2500 versenyző fog jönni kísérőkkel együtt, és még mindig érkeznek újabb és újabb csapatok” – számolt be az InfoRádióban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A felduzzadás, de már eleve a verseny megrendezése a kötelező feladatokkal nagy kihívás elé állítja az úszócsaládot, hisz a koronavírus-protokollt is be kell tartani, speciális buborékban zajlik a viadal.

Hírdetés

  • Akkreditáció: minden sportoló, edző, kísérő kap akkreditációs kártyát, ezen lesz minden adat.
  • PCR-tesztek: minden adott tesztelés meghatározza az adott versenyző, de környezete további részvételi lehetőségét is az Eb-n. 3-5 naponta lesznek ilyen tesztek.
  • Maga a Covid-protokoll egy több száz oldalas dokumentum, a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla vezetésével állították össze.
  • A versenyzők, edzők teljesen zárt buborékban lesznek, elkülönítve mindenki mástól, a szálloda és a versenyhelyszín között shuttle buszjáratokkal viszik őket.
  • Lesz egy külső buborék is: sofőröknek, szállodai dolgozóknak, operatőröknek, azoknak, akik nem kerülnek szoros kontaktusba a versenyzőkkel.

„Van azért gyomorgörcs, óriási a felelősség, úgy kell nekünk ezt megcsinálni a lehető legjobban, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Rajtunk Európa szeme, az egész kontinens ezt fogja nézni” – zárta gondolatait az úszóelnök.

A vizes Eb-ről további részleteket csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallhat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »