Winkler szerint elégtelenre vizsgázott az RMDSZ Hunyad megyében, magukba néznek

Winkler szerint elégtelenre vizsgázott az RMDSZ Hunyad megyében, magukba néznek

„Elégtelenre vizsgázott az RMDSZ Hunyad megyében a helyi választásokon, 30 százalékkal kevesebb szavazatot kaptak a jelöltjeink, mint négy évvel ezelőtt. Sokan voltak, akik támogattak bennünket és munkánkat, de nem elegen” – vont mérleget Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, a szövetség Hunyad megyei szervezetének elnöke.
A politikus a hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben ugyanakkor máris jelezte:

ennek megvannak a belső okai, magába néz az RMDSZ, és megkeresi ezeket csütörtökön, a megyei képviselők tanácsának ülésén.

Külső, konjunkturális okokat is lát, mint a politikai vagy a demográfiai helyzet.

„Köszönjük szépen a támogatást mindazoknak, akik szeptember 27-én a tulipánra szavaztak, az RMDSZ-t támogatták! Azok előtt, akik távolmaradtak az urnáktól, vagy más pártra szavaztak, vállaljuk, hogy

– írta az EP-képviselő. Kitért ugyanakkor arra is, hogy

Déván 1161 szavazattal Pogocsán Ferdinánd Zoltán bejutott a helyi tanácsba, viszont alig 9 szavazat hiányzott, hogy meglegyen a második RMDSZ-es önkormányzati képviselő. Vajdahunyadon 1020 szavazatot kaptak, alig 17 hiányzott a küszöb eléréséhez. Lupényban 298-an szavaztak az RMDSZ-re, ez nem volt elég a bejutáshoz, elveszítették a képviseletet. Petrozsényban, Vulkánban és Petrillán sem sikerült visszajutni a városi tanácsba.

Hírdetés

„Vannak jó hírek is! 16 év után sikerült visszaszerezni a képviseletet a Hunyad Megyei Tanácsban, dr. Máté Márta RMDSZ megyei tanácsosként fog dolgozni a következő négy évben. A megyei tanácsosunk a PNL-RMDSZ-PNȚCD választási szövetségnek köszönhetően jutott be a közös listáról. Úgy vélem, hogy Hunyad megyében, ahol a demográfiai súlyunk kisebb, mint 4 százalék, az együttműködés és a politikai partnerek megkeresése az egyetlen járható út az RMDSZ számára. Bácsiban egyről kettőre emeltük tanácsosaink számát, fiatal, tehetséges emberek, büszke vagyok reájuk! Lozsádon (Martinesd községben) is megtartottuk a képviseletet, ott is fiatalítottunk!” – sorolta a jó híreket Winkler.

Ismételten hangsúlyozta, hogy kielemzik az eredményeket, és levonják a tanulságot „a gyenge szereplésből”, és megkezdik a munkát, hogy a decemberben esedékes parlamenti választásokon kijavítsák az „elégtelen eredményt”, és visszaszerezzék a parlamenti képviseletet is.

– zárta Facebook-posztját Winkler Gyula.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »