Wilmots kivágta az öltözőből Courtois-t

Áll a bál a belgáknál a kiesés után. A kapus beszólt a kapitánynak, aki kizavarta az öltözőből.

Már az olaszok elleni 2-0-ás csoportbeli vereség után is az elhibázott taktikát hozta fel a kudarc okaként a Thibault Courtois, a belgák kapusa. A Chelsea portása már akkor a szövetségi kapitánynak üzent nyilatkozatával, de csak halkan. A wales-iek elleni negyeddöntős vereséggel elgurult a gyógyszer a hálóőrnél, és a meccs után az öltözőben összezörrent Marc Wilmots-cal. Nem tudni, pontosan mit mondott neki, de biztosan nem dicsérte agyon. A tréner a hírek szerint kikérte a stílust, és kiparancsolta az öltözőből a kapust. Ezt követően négyszemközt leültek egy külön helyiségben, és átbeszélték a történteket.

Hírdetés

„Azt mondtam az öltözőben, amit mondanom kellett. Rámutattam arra, amire rá kellett. Ez a meccs most egy olyan lehetőség volt, amilyen többé nem lesz az életben. Én elmondtam neki a véleményemet, most neki kell elmondania a sajátját” – így Courtois.

Wilmots azt mondta, nem fog forró fejjel, egyből a meccs után nyilatkozni arról, mit hoz a jövő, marad-e szövetségi kapitány. A kudarc okát leginkább a kieső alapemberekben látja. „Nem vagyok varázsló, nem lehet egyik pillanatról a másikra megtalálni ilyen tapasztalt játékosok helyetteseit.

Szerencsétlen dolog, hogy Kompany, Lombaerts és Verthonghen is kiesett a találkozó előtt. Három meccset kapott gól nélkül hoztunk le a negyeddöntő előtt. A fiatalok tapasztalat híján sajnos hibáztak” – magyarázta a bizonyítványt a tréner. Courtois-ról annyit mondott, szerinte a Chelsea idei gyenge szezonja miatt ilyen frusztrált, és már nagyon szeretett volna nyerni egy trófeát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »