WHO: Továbbra is súlyos fenyegetést jelent a jemeni élelmiszer-ellátás bizonytalansága

WHO: Továbbra is súlyos fenyegetést jelent a jemeni élelmiszer-ellátás bizonytalansága

Az ENSZ és partnereinek korábbi erőfeszítése ellenére továbbra is komoly fenyegetést jelent a bizonytalan élelmiszer-ellátás Jemenben – közölte az ENSZ.

David Gressly, az ENSZ jemeni lakossági és humanitárius koordinátora az ENSZ Világélelmezési Programja (WFO) és Gyermekalapja (UNICEF) által készített legfrissebb jelentés alapján közölte, hogy Jemenben mintegy 17 millió embert érint a bizonytalan élelmiszer-ellátás.

A jelentés előrejelzése felhívja a figyelmet, hogy

Hírdetés

az év első felében 3,2 millióan szenvedhetnek akut élelmiszerhiánytól, ez a szám a jelenlegi trendek alapján az év második felében kis híján elérheti a négymilliót.

A bemutatott jelentés szerint 2,8 millió ember szenvedhet válságszintű éhezéssel az országban. Richard Ragan, a WFP jemeni képviselője hangsúlyozta: azonnali és tartós támogatásra van szükség ahhoz, hogy megelőzzék a humanitárius válság és éhínség kialakulását a harcok sújtotta országban.

Jemenben 2014 óta tart a polgárháború, a harcok miatt az országot a világ egyik legsúlyosabb humanitárius tragédiája sújtja. A lázadók ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormánycsapatokat támogató arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével.

A háborúnak több százezer halottja és több millió menekültje van, miközben a lakosság nagy része, köztük sok gyermek éhínségtől szenved.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »