WHO figyelmeztetés: Az őslakosok a COVID-19 legsebezhetőbb csoportjai

Az Egészségügyi Világszervezet riasztást adott ki az őslakosok sebezhetősége miatt a COVID-19 világjárványhoz kapcsolódóan.

Tedros Adhanom, a WHO főigazgatója a héten megjelent sajtóközleményében elmondta, hogy a világ őslakosai az életükben felmerülő kihívások miatt nagy veszélyben vannak a betegség miatt, írja a CTGN.

Ide tartozik a politikai képviselet hiánya, a gazdasági marginalizáció, valamint az egészségügyi, oktatási és szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiánya-

mondta Tedros.

Az őslakos népeknek gyakran magas a szegénység, a munkanélküliség, az alultápláltság, valamint a fertőző és a nem fertőző betegségek terhe. Így sebezhetőbbé válnak a COVID-19 és annak súlyos következményei ellen.

A felhívás azért jelent meg, mert a világban a COVID-19 fertőzöttek száma meghaladta a 14,5 milliót. A halálozások száma pedig meghaladja a 606 000-et. Az USA-ban található Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Hírdetés

Tedros megjegyezte, hogy július 6-ig több mint 70 000 esetet jelentettek az amerikai őslakos népek körében. Több mint 2000 haláleset történt.

Amerika továbbra is a járvány epicentruma, több mint 7,8 millió fertőzést regisztrált és több mint 314 000 halálesetet.

Tedros nyilatkozatában arra is sürgette az országokat, hogy ne várjanak az oltásra. Küzdjenek a betegség ellen a jelenleg rendelkezésre álló eszközökkel.

Erős vezetéssel, a közösség részvételével és az átvitel visszaszorítását és az életmentést célzó átfogó stratégiával a COVID-19 megállítható – mondta.

Magyar Tudat

The post WHO figyelmeztetés: Az őslakosok a COVID-19 legsebezhetőbb csoportjai appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »