Welsz terhelő iratokat készült átadni az NNI-nek

Welsz terhelő iratokat készült átadni az NNI-nek

Terhelő dokumentumokat akart átadni a Nemzeti Nyomozó Irodának Welsz Tamás halála előtt. A Simon-ügy kulcsfigurájának akkor állt le a szíve, amikor kihallgatásra vitték.

Terhelő dokumentumokat akart átadni a Nemzeti Nyomozó Irodának Welsz Tamás halála előtt – tudta meg a Magyar Nemzet. A nyomozók autóval szállították a bizonyítékokért egy érdi és egy budai helyszínre. A 41 éves férfi eközben lett rosszul. A rendőrök azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, de már nem tudtak segíteni rajta. Simon Gábornak és az MSZP más szocialista politikusainak hamis afrikai útlevelet szerző vállalkozó halálának körülményeit államigazgatási eljárásban az ötödik kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetekkel foglalkozó osztálya vizsgálja.

Hírdetés

Csütörtök délután az MSZP még az ügyészséget kérdezte Welsz Tamásról. Bárándy Gergely levelet írt a legfőbb ügyésznek, amelyben azt kérdezte tőle, hogy vádalkut kötnek-e a Simon-ügyben a Sólyom Airways tulajdonosával. Írásbeli kérdésben a szocialista politikus sajtóinformációkra hivatkozva azt állítja: a Simon Gábor ügyében zajló eljárásban az ügyészség jelentős bizonyítékokat várt a férfitól. Bárándy Gergely azt is megjegyzi: a nyomozó hatóság feltehetően a férfi vallomására akarta alapozni a Simon-ügyben a vádat, a szocialista politikus szerint azonban az Interpol által körözött Welsz előélete kérdésessé tette a tőle várható bizonyítékok megalapozottságát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »