Weber: nem sikerült minden problémát megoldani Orbánnal

Weber: nem sikerült minden problémát megoldani Orbánnal

Weber annyit elárult az Orbán Viktorral való találkozójáról, hogy az konstruktív légkörben zajlott, de nem sikerült minden problémát megoldani. A politikus ugyanakkor (nem először) leszögezte, az Európai Néppárt alapvető értékei nem lehetnek vita tárgyai. Ennek kapcsán említette a tudományos kutatás szabadságát, ezért tartalmazza hárompontos „ultimátuma” a CEU budapesti működésének biztosítását.

Weber a másik két pont esetén kiemelte, továbbra is elvárja, a Brüsszel- és EU-ellenes junckeres plakátok eltávolítását, a Fidesznek pedig garantálnia kell, hogy jövőben sem fog EU-ellenes kampányokat indítani. A Néppárt azt is jó néven venné, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne a pártcsalád többi tagjától, illetve Jean-Claude Junckertől.

Hírdetés

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Euronews: Weber nem békülni érkezett Orbánhoz

A hírportál úgy tudja, Manfred Weber nem békülni érkezett Budapestre, hanem hogy szemtől szemben elmondja Orbán Viktornak azt, mit fog javasolni az EPP választmányi gyűlésén a Fidesz tagságát illetően.Mr Weber did not go to Budapest to make a peace agreement with Orban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »