Weber megvédte Orbánt Münchenben

Weber megvédte Orbánt Münchenben

A Fidesz néppárti tagságának kérdése is szóba került a müncheni biztonságpolitikai konferencia Kelet-Európával kapcsolatos panelbeszélgetésén, ahol részt vett a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber.

A Politico tudósítása szerint többek megkérdezték Webert arról, hogy hogyan kardoskodhat az európai értékek mellett, miközben a Fidesz is jelen van a Néppártban. 

Hírdetés

Weber azzal érvelt, hogy „csak úgy lehet harcolni az értékeinkért, ha azokat a mai Európai Unióban is alkalmazzuk” – ezért is szavazta meg a Magyarországgal szemben elindított 7-es cikkely szerinti eljárást. „Nem jár különleges elbánás Budapestnek, de csak akkor tudjuk érvényre juttatni értékeinket, ha párbeszédet folytatunk. Tiszteletben tartjuk a magyarországi választások eredményét. Orbánt megválasztották” – tette hozzá a néppárti politikus.

Politico szerint később újra felmerült a Fidesz Néppártból való kizárásának ügye, mire Weber a Fidesz EPP-ből való kirugásának következményeire figyelmeztetett:

„David Cameron kivezette a konzervatívokat a Néppártból, és meg is kaptuk érte a brexitet. A legnagyobb félelmem az, hogy ha most megosztjuk Európát, a végén megosztjuk az Európai Uniót is”.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »