Weber: Az Európai Néppárt pénteken hivatalosan is új taggal bővül, mégpedig az OĽANO-val

Weber: Az Európai Néppárt pénteken hivatalosan is új taggal bővül, mégpedig az OĽANO-val

Az Európai Néppárt (EPP) pénteken hivatalosan is új taggal bővül, mégpedig a szlovák OĽANO politikai szubjektummal. A hírt Manfred Weber erősítette meg csütörtökön a kétnapos lisszaboni néppárti ülés kezdetén.

Weber ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy Eduard Heger szlovák kormányfő személyében a néppártiaknak eggyel több miniszterelnökük lesz az Európai Tanács (EU-csúcsok) ülésein, mint korábban, hiszen a 27 nemzeti vezetőből nyolc konzervatív lesz.

A lisszaboni rendezvény küldötteihez intézett beszédében Weber hangsúlyozta, hogy az EPP egészének egyértelműen ukránbarátnak kell lennie Oroszország jelenlegi Ukrajna elleni agresszióját illetően, és szigorúan támogatnia kell az EPP jogállamisági elveit.

Hírdetés

Ezzel összefüggésben rámutatott, hogy a néppárti tábor politikusainak Európa-pártibban kell fellépniük. Weber szerint nem jó, ha egyes EPP-tag pártok nyíltan NATO-ellenes álláspontokat terjesztenek, ami ellenkezik az EPP hivatalos politikájával.

Beszéde végén támogatását fejezte ki az EPP-családhoz tartozó ukrajnai politikai pártok iránt, és kijelentette, hogy az ukránok igazságos háborút vívnak.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »