Wawrinka: bye, bye, Rio!

Wawrinka: bye, bye, Rio!

Noha nem sokkal korábban még abban bíztak a svájciak, hogy a pekingi aranyérmes párosuk, a Roger Federer – Stan Wawrinka duó Rióban is felérhet a csúcsra, előbb Federer, majd most Wawrinka lépett vissza sérülés miatt.

Könnyen előfordulhat, hogy aranyérem nélkül zárják a svájciak teniszben a riói olimpiát, pedig nem is olyan régen még arról beszélt mindenki, hogy Federer akár egyesben is végre megszerezheti pályafutása egyetlen hiányzó trófeáját, a férfiegyes olimpiai aranyát, Stan Wawrinka oldalán pedig akár megismételheti a 2008-as, pekingi nyári játékokon aratott győzelmét. Az már csak hab lett volna a tortán, ha vegyes párosban összeáll a Roger Federer – Martina Hingis duó…

Nos, mára a felsoroltak közül sem Federer, sem Wawrinka nem lesz ott Rióban. A tizenhétszeres Grand Slam-bajnok egész évben nem játszik idén, utóbbi pedig most jelentette be döntését fájó hátára hivatkozva.

„Sajnos Torontóban, az elődöntőben megsérült a hátam, és nem jön rendbe az olimpiai torna kezdetére. Nagyon szomorú vagyok, hiszen Peking és London után újra szerettem volna átélni az olimpia légkörét, és újra dobogóra állni hazám színeiben. Sajnos ez nem lehetséges, így otthonról fogok a honfitársaimnak szorítani” – közölte a kétszeres Grand Slam-győztes sportoló. Wawrinka abban bízik, hogy a US Openre felépül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »