Wass Albert nélküli zöld abortusz

Igazán megszokhattuk volna már, hogy Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, elvégre lassan öt napja annak, hogy (valakik) megválasztották. Mégis, már a beiktatása előtt olyan fontos és jelentős dolgokat mondott, amikre muszáj odafigyelnünk. S e dolgok hallatán kezd olyan érzésünk lenni, mint amikor Szilveszterkor a sok sarlatán után végre képernyőre került Hofi.

Karácsony Gergely például nácinak tartja Wass Albertet, és e kijelentésével máris belopta magát húszmillió román szívbe. Feltéve, de nem megengedve, hogy szerintem egyetlen sort sem olvasott tőle, s Wass élettörténetét is legfeljebb a Vatra Românească magyarokról írt vidám hangvételű, barátságos kiadványaiból ismerheti, még abból az időből, amikor nagy példaképe, Medgyessy Péter románul köszöntötte december elsejei nemzeti ünnepükön román vendégeit a románok által egykoron megszállt Budapesten.  Hát mekkora poén már!

***

Karácsony Gergely például zöld Budapestet vizionálva támogatja az abortuszt. Ami azért is térdcsapkodósan kacagtató, mert a flóra alacsonyabb szerveződésű élőlényekből tevődik össze, mint a fauna, aminek csúcsán az ember nevű csupasz majom áll. Karácsony Gergely tehát hasonlatos ahhoz a véreskezű diktátorhoz, aki két tömegmészárlás levezénylése közben Vivaldit hallgat és Thomas Mannt olvas. Úgy is, mint fehérek közt egy európai. Kitalálni sem lehet mulatságosabbat! Kacagok, de nagyon!

***

Karácsony Gergely például annyira elkötelezett híve a demokráciának, hogy ha tehetné, azonnal lebontaná a német megszállás áldozatainak emlékművét, és betiltatná a Lokál nevű sajtóterméket. Hogy e kettőt miért mondtam így összeboronálva? Nem nehéz kitalálni: a nácik annak idején úgy kezdték, hogy sajtótermékeket tiltottak be és könyveket égettek. Hát nem fenomenális geg? Szakadok!

***

Hírdetés

Karácsony Gergely például visszahozná a CEU-t, de mivel nem tudja, arra biztatja a rektort, hogy minél több tevékenységet folytassanak itt. Mekkora már? Kis kedveskedés azoknak a külföldi hallgatóknak, tanároknak, kutatóknak, akik a CEU ürügyén tartózkodnak itt, és akik rá szavaztak. Na, jó, ez nem mulatságos, hanem csak ̶S̶z̶i̶m̶p̶l̶á̶n̶ ̶k̶e̶r̶t̶e̶s̶ ̶  szimplán kedves, szóval ezen csak jókedvűen mosolygok.

***

Karácsony Gergely például simán megígéri, hogy a 14 év alattiak ingyen utazhassanak a metrón, aztán simán azt mondja, hogy a 7 év alattiak. És Buster Keaton módjára, rezzenéstelen arccal mondja, hogy ezt amúgy Kálmán Olgától einstandolta, aki amúgy végig a 18 év alattiakról beszélt. De Karácsony még azt is el tudja hitetni velünk, hogy mi emlékszünk rosszul. Bődületesen vicci! Én már el is dőltem!

***Korunk vitathatatlanul legnagyobb élő standup komikusa immáron nem KAP, nem Bödőcs vagy Kőhalmi, hanem Karácsony. S amíg régebben csak azon derülhettünk, hogy északon keresi Csepelt, mostantól öt éven keresztül minden nap mulathatunk jól kifundált mókáin. Drágább BKK bérlet, abortált magzatok, szépirodalmi és sajtócenzúra, szobordöntés…

B@ssza meg a kiskutya, nem kell ide első 100 nap! Már az első 5 napban többet tett, mint mások egy életen keresztül!

() VBT ()Kiemelt kép: (részben) HVG

The post Wass Albert nélküli zöld abortusz appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »