Washington üzent az oroszoknak: Hullazsákokban fogjátok hazavinni a katonáitokat

Washington üzent az oroszoknak: Hullazsákokban fogjátok hazavinni a katonáitokat

A Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője kommentálta az USA Külügyminisztériumának nyilatkozatát, amely szerint “Oroszország hullazsákban fogja hazaküldeni katonáit.” Kirby nyilatkozata egy “valódi beismerése” annak, hogy az USA terroristákat irányít Szíriában. – Konashenkov.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője, Igor Konashenkov csütörtökön közölte, hogy az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának szóvivője, John Kirby szerdai nyilatkozata egy beismerése annak, hogy az USA irányítja a szíriai háborúban jelenleg harcoló terroristákat.

“Szavai az eddigi legnyilvánvalóbb beismerése annak az USA részéről, hogy a szíriai háborúban harcoló egész >ellenzék< az USA által ellenőrzött nemzetközi terrorista szövetség.” – mondta Konashenkov. Az orosz szóvivő ezenkívül közölte, biztos benne, hogy Kirby nagyon is tisztában van a nyilatkozata “utólagos következményeivel”. “Ami elég megrázóvá teszi Kirby nyilatkozatát, az a közvetlen befolyás, amivel az USA van a terroristák tevékenységére az egész világon.” – mondta Konashenkov. Szerdán Kirby azt nyilatkozta, hogy lehetségesek extrémista támadások orosz érdekeltségek ellen és éppen orosz városok ellen is a szíriai háború következményeként, és “Oroszország folytatni fogja katonái hullazsákokban történő hazaküldését.” A nyilatkozatra válaszolva, Konashenkov elmondta, hogy “történjen Szíriában bármilyen fenyegető cselekmény Oroszország és az Orosz Fegyveres Erők tagjai ellen, a fegyveresek találhatják magukat hullazsákban röviddel ezután és elmúlik az idejük.” Konashenkov ezenkívül hozzátette, hogy Oroszország készen marad arra, hogy folytassa a párbeszédet az amerikaiakkal egy közös szíriai rendezési terv érdekében. “Újra kijelentjük, hogy teljesen készek vagyunk folytatni a párbeszédet és a terrorizmus elleni közös intézkedések kidolgozását az amerikai féllel a terrorizmus elleni harcban Szíriában.” – mondta. “Azonban még a fegyveres erőink és az orosz állampolgárok elleni fenyegetések jeleit is ki kell zárni ebből a párbeszédből. Az orosz állampolgárok biztonságának megőrzése nem lesz alku tárgya, akárhol tartózkodjanak. Ez a fő és mindent felülbíráló irányelvünk.” – mondta Konashenkov. Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »