Washington újabb katonai konvojokat küldött Szíriába

Washington újabb katonai konvojokat küldött Szíriába

Az Egyesült Államok két konvojt küldött a Szíriában illegálisan létrehozott bázisainak biztosítására. A körülbelül 60 darab katonai jármű a kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) milícia kíséretében érkezett meg Al-Hasakah tartományba.

A szíriai SANA hírügynökség szerint először egy 40 gépjárműből álló konvoj érkezett valamelyik Irakban lévő amerikai bázisról, melyet egy 20 járműből álló konvoj követett. A két járműoszlop Rmelan térségébe tartott.

Néhány nappal ezelőtt az Al-Mayadeen hírügynökség arról számolt be, hogy az amerikaiak az Iszlám Államhoz tartozó terroristákat szállítottak át Irakból Szíriába, hogy azokat bevethessék a Szíriai Arab Hadsereg ellen. Tavaly márciusban már történt hasonló eset. Akkor az amerikai hadsereg helikoptereken szállította Szíriába a terroristákat.

Hírdetés

Az Egyesült Államok jelenleg egy új bázist kíván létrehozni Al-Hasakah kormányzóság területén a szíriai-iraki-török hármashatár térségében. Az amerikaiak az újabb illegális bázis létrehozását a ,,szíriai olajmezők védelmével,, magyarázzák. Vagyis továbbra is kicsempészik Szíriából az illegálisan kitermelt kőolajat, melyet teherautókon Irakba szállítanak.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »