Washington Toyota-flottát küldött az ellenzéknek – megérkezett az al-Kaidához

Washington Toyota-flottát küldött az ellenzéknek – megérkezett az al-Kaidához

Washingtont nem különösebben izgatja, hogy ha ellop egy amerikai Toyota-flottát az Iszlám Állam és az al-Kaida. A Toyota Hilux népszerű pickup autó. Nem csak az amerikai melósok szeretik, de a Szíriai Szabad Hadsereg lázadói illetve az Iszlám Állam és a Nuszra Front terroristái is. A különféle fegyveres-csoportok természetesen más Toyota vagy Nissan kiadásokat is szívesen felhasználnak. A Hilux azonban gyakorta felkerül az állítólagos szír demokratikus ellenzék, a Szíriai Nemzeti Koalíció kívánságcsokrába, ezzel együtt az amerikai külügyminisztérium szállítási listájára – írja a német nyelvű DWN.

Washington legutóbb, a közelmúltban küldött több tucatot a gépjárműtípusból az úgynevezett szíriai mérsékelt ellenzéknek, nem halálos támogatásként. A 43 gépkocsiból álló adományflotta nem ért célba, mert később az al-Kaida (Nuszra Front) és az Iszlám Állam fekete zászlói alatt gurult ki a szíriai országutakra.

Hírdetés

A terrorszerveztek lecsaptak a szállítmányra.

Ennek ellenére két héttel az orosz beavatkozás kezdete után, az Egyesült Államok úgy határozott, hogy most lőszerrel támogatja az úgynevezett mérsékelt ellenzéket. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hiába figyelmeztetett, hogy a legtöbb ilyen jellegű ellátás a terroristák kezébe kerül.

Képünk illusztráció.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »