Washington: rájöttünk, hogy háborúban állunk az Iszlám Állammal

Washington kész erősítést küldeni a Szíria északi részén szolgáló különleges erőinek, a tanácsadói feladatokkal megbízott mintegy ötven katonájának, ezen kívül különleges kiképzésű egységet tervez Irakba telepíteni, hogy segítse az iraki erőket és a kurd önvédelmi erőket az Iszlám Állam elleni küzdelemben – mondta kedden Ashton Carter. Kiderült szárazföldi erőkkel nem készül az Egyesült Államok, de a kibernetikus térben küzdene. Esetleg még Twitter-fiókokat és Facebook-oldalakat is törölni fog!

Az amerikai védelmi miniszter a képviselőház fegyveres erők bizottságában rendezett meghallgatáson jelezte: az Irakba küldendő egység elsődleges feladata lesz, hogy támadásokat szervezzen, túszokat szabadítson ki, hírszerzési adatokat gyűjtsön és foglyul ejtse az Iszlám Állam vezető embereit. Ezekkel az akciókkal az amerikai különleges erőknek ez az egysége „ösztönözni” akarja a helyi erőket a dzsihadisták elleni küzdelemben Carter szerint az Egyesült Államok kész kiterjeszteni a szíriai hadműveleteket további különleges erők odaküldésével.

„Háborúban állunk az Iszlám Állammal” – állapította meg Ash Carter. A miniszter szerint Oroszország meghirdette ugyan az Iszlám Állam legyőzésére irányuló célját, de ennek teljesítése helyett a szíriai (mérsékelt) ellenzékre mér csapásokat. „Itt az ideje, hogy Oroszország a jó oldalra álljon” – mondta Carter.

Hírdetés

Hillary Clinton, az elnökjelöltségért küzdő demokrata favorit egy televíziós interjújában úgy vélekedett, hogy „kudarcra ítélt” vállalkozás lenne, ha szárazföldi erőket vezényelnének Szíriába és Irakba, s ő jelen pillanatban nem is tudja elképzelni, hogy – majd elnökként – jóváhagyna egy ilyen akciót. Úgy vélte, az amerikaiak már uralják a légteret, az Iszlám Állam ellen ugyanakkor a szárazföldön is kell küzdeni, mégpedig eszközök, kiképzés és felszerelések biztosítása révén, ezen kívül

a kibernetikus térben is fel kell venni a harcot, mert ott is nem lebecsülendő ellenféllel állnak szemben!

Az Iszlám Állam reszketni kezdett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »