Washington Examiner Ukrajnának: robbantsa fel az új Krím-hidat!

Washington Examiner Ukrajnának: robbantsa fel az új Krím-hidat!

Az amerikai főváros egyik véleményformáló internetes portálja és hetilapja, a Washington Examiner azzal kezdi a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő, Európa leghosszabb hídjának keddi felavatásáról szóló cikkét, hogy azt Putyin (szörnyű!) orosz (szörnyű!) elnök (ez esetben szörnyű!) személyesen (szörnyű!) hajtotta végre. „Megszokott virtuskodásával” – írják a bevezető mondatban.

A cikk címe:

„Ukrajnának fel kell robbantania Putyin krími hídját!”

Második mondat:

„Ukrajnának a híd egyes elemeit most el kell pusztítania”.

Mielőtt a tömeggyilkosságra uszító cikk további részleteit ismertetnénk (kedves MTI, kedves közszolgálat, kedves…, a világért se szóljatok erről, mint ahogyan arról sem, hogy tegnap Trump elnök a migránsokat „nem embereknek, hanem állatoknak” nevezte, mint a Fox Newsból megtudhattátok), jöjjön néhány mondat „háttérkép”.

A Washington Examiner a Clarity Media Csoport nevű konszern egyik terméke. Tulajdonosa nem Mészáros Lőrinc, hanem Philip Anschutz. Vezető szerkesztője Philip Klein, mint a Wikipedia angol szócikkében olvashatjuk. Ott áll az is, hogy e hetilap 2008-ban John („Orbán neofasiszta diktátor”) McCain elnökjelöltségét támogatta.

Hírdetés

Más forrásokból tudjuk, hogy a Krím-félsziget lakói oda vannak a boldogságtól a Kercsi-szoroson átívelő, 19 kilométer hosszú híd részleges megnyitása okán. „Ezer éves álmunk valóra vált”, mondják sokan. A vasúti szakasz jövőre lesz kész. Maximális kapacitása elérésekor napi 40 000 autó haladhat át rajta. A rajta áthaladó vasutak évente legalább 14 millió utast és 13 millió tonna rakományt szállíthatnak.

A teherautók az orosz szárazföldtől 20 perc alatt érhetik most már el a Krím-félszigetet ahelyett, hogy órákat, sőt napokat várjanak a kompra.

A híd építését és megnyitását az amerikai külügyminisztérium és Nagy-Britannia is elítélte. Nemzetközi jogot sért, a megszállt Ukrajna, és a szokásos szövegek…

Most pedig vissza a Kijevet tömegmészárlás elkövetésére buzdító cikkhez. Mely szerint „e híd felháborító sértés Ukrajna alapvető hitelére, mint nemzetre nézve”. Plusz ezzel Putyin „formálisan, fizikailag és lélektanilag kisajátította Ukrajna területét”.

„De szerencsére Ukrajnának van eszköze arra, hogy légitámadásokat hajtson végre a híd ellen olyan módon, ami azt legalább ideiglenesen használhatatlanná teszi. Mert jelentős erejével az ukrán légierő csapást tudna mérni a hídra, miközben csökkenteni tudná az azon áthaladás közben megöltek számát”.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/washington-examiner-ukrajnanak-robbantsa-fel-az-uj-krim-hidat-3106666/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »