Washington a Szíriába telepített S-300-as légvédelmi rakétarendszer után kémkedik

Washington a Szíriába telepített S-300-as légvédelmi rakétarendszer után kémkedik

Az amerikai légierő egyik felderítő repülőgépe repült rendszeresen a szíriai határ közelében, hogy adatokat gyűjtsön az S-300-as védelmi rendszerekről és azok elhelyezkedéséről. A hírt egy légi forgalmat figyelő szakértő erősítette meg.

A forrás azt is megerősítette, hogy egy amerikai RC-135 típusú felderítő repülőgép szállt fel Görögországból, egy a Kréta szigetén lévő légi támaszpontról és néhány órát repült a szíriai partok közlében. Azonban nem sokági, mivel ugyanebben az időben egy orosz IL-76 típusú repülőgép is felszállt a szíriai Hmeimim légibázisról.

Korábban egy, a birit légierő (RAF) kötelékéhez tartozó RC-135W típusú felderítő gépet fedeztek fel, mely a szíriai déli légterében repült és Irak, Jordánia és Izrael légterét is használta. A törökök pedig drónok segítségével végeztek légi felderítést a terroristák kezében lévő Idlib térségében.

Hírdetés

A felderítő repülések az után élénkültek fel Szíria légterében miután az oroszok leszállították az S-300-as légvédelmi rendszereket Szíriának. Az amerikai légierő kifejezettem ezen rakéták ellen készíti fel F-35 típusú vadászgépeit.

Oroszország ígéretét betartva, az után szállította le Szíriának az S-300-as rendszereket miután lelőtték az egyik IL-20-as repülőgépét Lattakia felett, melyben a repülőn utazó 15 fő életét vesztette. Az incidensben az izraeli légierő felelőssége is megállapítható.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »