Washington a magyar kormány megbuktatásán dolgozik

Washington a magyar kormány megbuktatásán dolgozik

Washington Budapesten bontja a kordonokat. Itt még kicsi a tömeg, rossz célcsoport.

Újabb és újabb megmozdulásokat szerveznek Budapestre és más nagyvárosokba azok a körök, akik legelőször a Szabadsági téri tüntetéseket szervezték. Ha visszatekintünk arra, mi történt az utóbbi hónapokban, azt láthatjuk, hogy a us citizen-ek minden tüntetésben érintettek voltak, tehát Washingtonnak valami köze van a jelenleg is zajló tüntetésekhez.

Először a Szabadság téren kezdtek kormányellenes megmozdulásokat. A tüntetés célrétege akkor még (áprilisban) a diszkriminációtól rettegő zsidó kisebbség volt – legalábbis a szervezők gondolkodása szerint, mert a tüntetésekre alig néhány tucatnyian mentek el. Így vagy a rettegés nem létezik, vagy nem azok és nem annyian rettegnek mint gondolták – nem is ez a lényeg. Tüntetés a megszállási emlékmű ellen: kordondöntés megvolt, diktatúrázás, orbánviktorozás megvolt. Amerikai sajtótámogatás megvolt. Az Amerikai Népszava felszólította az “ellenállókat”, hogy robbantsák fel a Szabadság térre épített megszállási emlékművet, ha az elkészül.

Csakhogy az emlékmű nem nagyon érdekelt senkit se. Semelyik kisebbség nem érezte diszkriminálva magát egy emlékmű miatt, amire az van írva, hogy az áldozatok emlékére. A magyar külügy felszólította az amerikai felet, hogy vizsgálja ki, mert egy amerikai lap magyar nyelven magyaroknak terrorcselekményre felhívásokat tesz közzé. Az amerikai külügy nem vizsgálta ki, mert a nevezett magyar lap amerikai, és amerikai magyaroknak, tehát amerikaiaknak írják az amerikai magyarok, tehát amerikaiak. Amerika pedig nem adja ki saját állampolgárait. Volt tehát tüntetés, volt amerikai támogatás – de ez a vonal nem működött, nem lett belőle tömeges ellenállás. A tüntetők elleni fellépés alkalmából pedig kiderült, hogy a rendőrök nem tiltakozó magyar állampolgárokat, hanem egy amerikai állampolgárt vittek be. (Fried Alice)

Attól a ponttól kezdve a magyar kormány a legkülönbözőbb támadásoknak volt kitéve. A Templeton visszadobta az államkötvényeket, a többi amerikai befektető követte a példát. A forintot hónapokon át ütötték, verték, mindent elkövettek, hogy a kormány anyagi mozgásterét csökkentsék. Bajnai Gordon saját bevallása szerint csak “a gittet rágta” a Bilderberg találkozón, amin a nyugat befolyásos emberei megállapodtak, hogy a baloldali liberális média támogatni fogja a magyar kormány eltávolítását. Azóta mit látunk? A baloldali liberális média támogatja a magyar kormány eltávolítását. Az Index.hu, a HVG, az Origo, a 444 – a liberális média teljes spektruma propagandafelületet ad minden kormányellenes tüntetésnek, és szisztematikus módon újabb és újabb célpontokra lőnek. Karaktergyilkosságok tucatjai, tüntetések tucatjai. Szisztematikus módon keresik a gyenge pontokat.

A Szabadság téri emlékmű ötlete nem jött be, mert senkit nem érdekelt. Miután a rettegőket sem tudták mozgósítani, lépésről lépésre újabb és újabb célcsoportokat vontak be. Látható, valójában fogalmuk sincs, kit és miért akarnak utcára vinni – teljesen mindegy nekik. A lényeg, hogy valaki tüntessen már valamiért. Miután a rettegők nem váltak be, jött az utolsó forintjaiért aggódó civilek bevonása, ilyen-olyan Facebook csoportokon keresztül. Ez a mai napig folytatódik.

Netadó elleni tüntetés – más célcsoport, jobb eredmény – nagyobb létszámú tüntetés.

Hírdetés

A dolgok az internetadó elleni tüntetések idején vettek (volna) fordulatot. Be akarták vonni a jobboldalt, a szurkolói közösségeket is, mert a liberális fiatalság fizikailag alkalmatlan arra, hogy székházakat ostromoljon és rendőrökkel utcai harcot folytasson. Ennek ellenére Fidesz-székház ostrom is volt, amit az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend személyesen felügyelt, néhány méterről nézte ugyanis, hogy megfelelően halad-e a demokráciaépítés a Fidesz-székháznál. Liberális fiatalokkal igen hamar elhalt a tüntetés, és utcai harcokat se sikerült összehozni. A liberális média gyakorlatilag sírva könyörgött, hogy menjenek már ki a jobboldaliak is. Jurtát húztak a Kossuth térre, minden elképzelhető dolgot bevetettek, ami arra utalna, hogy itt valami nemzeti jellegű dolog is készül. Csakhogy a jurta nem vált be, mert a magyar jurtában nem amerikaiak laknak. Az Indexnek még egy olyan húzása is volt, hogy a “lesz újabb békemenet” témájú publicisztikát egy barna bőrű tüntetők tömegéből kiugró négerrel hozták a címlapon. Csak hogy ösztönszinten azt a benyomást keltsék – a békemenet nem a magyar embereknek szól. Vagyis a jobboldal rasszizmusára hatva akarták távol tartani a jobboldalt attól, hogy a kormány mellett foglaljon állást a felforgatással szemben (a liberális média eszközként használja a rasszkártyát – értjük, ugye?)

Valamiért mégsem sikerült bevonni a jobboldalt a felforgatásba. A szurkolói közösségek mindeddig példátlan józanságról tettek tanúbizonyságot. Európában egyedülálló, ami történt. Hiába szervezték rá őket “véletlenül” egy másik tüntetésre, inkább hazamentek, miután a saját tüntetésükkel végeztek. A jobboldal is inkább foglalkozott azzal, hogy megint az amerikaiak kavarják a káoszt, mint, hogy éppen miért kell utcára menni és hőbörögni.

Mindezek után, hát nem betesznek a tömegbe egy fiatal szónokot, aki saját bevallása szerint kommunista?

A saját bevallása szerint kommunista szónokot a Galamus csoport és a liberálisok is reklámozták. Az igazi kommunisták azonban nem kértek belőle.

A rettegők nem váltak be. A jobboldalt nem sikerült bevonni. Majd hátha a szélsőbal! Csakhogy: a szélsőbal sem. A Munkáspárt közleményt hozott le arra vonatkozóan, hogy nem kérnek az amerikaiak és liberálisok felforgatásából. A szurkolói közösségeket nem tudták bevonni, a jobboldalt nem tudták bevonni. A kommunista szónokot egy darabig még mutogatják, hátha.

Szisztematikusan keresik a gyenge pontokat. Most utcára viszik a tanárokat. Ha az nem megy, akkor a rendőrszakszervezeteket vonják be. Teljesen mindegy nekik, csak valaki tüntessen már valamiért, hogy haladhasson a felforgatás. Sürgeti őket az idő. Január 1-jén indul az Oroszország kezdeményezésére alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Washingtonnak most elképzelhetetlenül fontos, hogy január 1-től egy olyan kormány legyen hatalmon, aki nem Eurázsiai Uniót akar, hanem Európai Egyesült Államokat és transzatlanti együttműködést. Hogy egy olyan kormány legyen hatalmon, aki nem a szomszédból akar energiát venni, hanem Washington katonai erővel elfoglalt lelőhelyeiről. Elképzelhetetlenül fontos. Emiatt szisztematikusan keresik a gyenge pontokat. Ha a tanárokkal se jön össze, tüntetnek majd a rendőrszakszervezetek. Vagy épp az orvosok. Vagy az egyetemisták. Az amerikaiaknak teljesen mindegy. Közeleg a január 1, indul az Eurázsiai Unió. Valahogy le akarják váltani a kormányt, ameddig még nem késő.

Ha van olyan történelmi pillanat, amikor azt kell mondani, hogy átmenetileg senki semmiért ne tüntessen, az most van. Ha a kormány lebonyolítja a keleti nyitást, az új unióban átmenetileg olyan pozícióba kerül, hogy kénytelen lesz tárgyalni. Civilekkel, tanárokkal, rendőrökkel, diákokkal, munkásokkal. Baloldallal és jobboldallal. Mindenkivel. Ez a pont azonban még nem jött el. Washington mindent megtesz, hogy megakadályozza. Washington mindent megtesz, hogy megakadályozzon egy olyan lehetőséget, ami 20-30 évben egyszer adódik. Ne hagyjuk!

Hídfő.net


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »