Warren Buffet és Johnny Depp is görög szigetet vett

Warren Buffett amerikai befektető, a Berkshire Hathaway  vállalatcsoport vezetője és Johnny Depp amerikai színész is csatlakozott azon gazdag üzletemberek és világsztárok hosszú sorához, aki az elmúlt években szigeteket vásároltak Görögországban – közölte a londoni székhelyű Proto Organization ingatlancég.

Buffett Alessandro Proto olasz milliomossal, a The New York Times amerikai napilap egyik részvényesével megvette az 1,2 négyzetkilométeres St. Thomas szigetét, amely a pireuszi kikötőt övező öbölben fekszik. A vásárlást a héten hozták tető alá, a sziget 15 millió euró értékben cserélt gazdát. Buffett és Proto ingatlanfejlesztési céllal vásárolta a szigetét.

Hírdetés

   
Johnny Depp az Égei-tengerben fekvő Strongylo szigetét vette meg 4,2 millió euróért.  „Jelenleg Görögország préda, amelyet számos befektető mohón megkívánt. Az Európai Unió által biztosított újabb hitelt követően világos, hogy a mostani a legjobb alkalom arra, hogy befektessenek Görögországban” – hangsúlyozta Steven Taylor, a Proto Organization szóvivője.      

   
Manapság mintegy 40 magánsziget vár eladásra. Az elmúlt hónapokban több híresség, köztük Angelina Jolie és Brad Pitt is jelezte, hogy görög szigetvásárlás iránt érdeklődik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »