Vrátna: a cseheket visszafordítják, a hadsereg is a helyszínen van

Vrátna: a cseheket visszafordítják, a hadsereg is a helyszínen van

Vrátnára, a Kis-Fátra népszerű turisztikai központjába tucatszám érkeznek a cseh rendszámú autók, amelyek kirándulni vágyó utasai mit sem tudnak a hétfői pusztításról.

A rendőrség visszafordít mindenkit, aki nem helyi. „A völgy visszavonásig le van zárva. Nyomatékosan felszólítunk mindenkit, hogy tegyenek eleget a korlátozásnak, saját testi épségük megóvása érdekében” – mondta Radko Moravčík, a Zsolnai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

Ugyanezt kéri a Hegyi Mentőszolgálat is. „A völgy gyakorlatilag elnéptelenedett. Csak a hegyi mentők autói járnak ott, amelyek élelmet visznek Štefanová tanyára. Azt kérjük a turistáktól, most ne jöjjenek ide” – mondta Juraj Ondruš, a mentőszolgálat kis-fátrai parancsnoka.

A régióban a helyzet annyira kritikus, hogy a hadsereg elit alakulatát, a zsolnai 5. Különleges Műveleti Ezredet is be kellett vetni. „A hadsereg kész arra, hogy a megfelelő számú géppel és emberrel segítse a mentést. Készek vagyunk további katonákat is a térségbe vezényelni, a válságstáb igényei szerint” – mondta Martin Glváč védelmi miniszter.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »