Vörös festéket a vörösre! Megrongálták Celldömölk komcsi "védőszentjének" emlékművét

Vörös festéket a vörösre! Megrongálták Celldömölk komcsi "védőszentjének" emlékművét

A Vas megyei Celldömölkön a 2014-ben ismét megválasztott posztkommunista városvezetők és az általuk kézi vezérelt Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület (CsÖCE) nevű álcivil szervezet Szent István királyunk ünnepe tiszteletére 2018. augusztus 19-én emlékparkot és emlékhelyet avatott. A park és a hely Kiss Péter celldömölki születésű, korábban vezető MSZMP-, majd MSZP-politikus dicső emlékét hirdeti a kemenesaljai városban. Csakhogy az emlékkövet néhány nappal ezelőtt vörös festékkel leöntötték, s a népharag megnyilvánulását azonban az állíttatók, Celldömölk posztkommunista vezetői igyekeznek elhallgatni a nagynyilvánosság előtt.

Kiss Péter a Budapesti KISZ első titkára, az MSZMP Központi Bizottságának tagja, majd a szín- és címerváltás után az MSZP országgyűlési képviselője, több posztkommunista kormány minisztere. A celldömölki Kiss Péter-emlékpark méltó helyen, Fehér László polgármester ingatlanjaival szemben, a Söptei Józsefné alpolgármester tulajdonába nagyon is aggályos módon került, úgynevezett Arató-ház szomszédságában, valamint sok helybeli által csak „Lenin-mauzóleumnak” nevezett új Polgármesteri Hivatal mellett lett kialakítva.

Fehér László, Celldömölk polgármestere az ördög háromszöge által létrehozott Városháza téren a komcsi emlékmű és emlékpark közel két hónappal ezelőtti avatására elfelejtette meghívni az „őszödi böszmét”, akinek a városban már csak a CsÖCÉ-nek nevezett szervezetben vannak fanatikus rajongói. A meghívottak között ott láttuk azonban a többi között Ipkovich Györgyöt, Szombathely volt komcsi polgármesterét, Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét és Varjú Lászlót, a DK országgyűlési képviselőjét.

A vörös nyugdíjasoknak megtartott rendezvényen felszólalók méltatták a Celldömölk Ság hegy felől érkező friss levegőjét életében sokszor megrontó Kiss Pétert, de a lényeget tekintve a háttérben lezajlott, közösen végrehajtott gyalázatos dolgaikról nem beszéltek. Az utóbbiak közül kiemelendő az a történet, amikor az adócsalási ügyekbe bonyolódott Söptei Józsefné, posztkommunista alpolgármester ellen nem indult hivatalos eljárás – Kiss Péter közbenjárásának jóvoltából. De emlékezetes még az is, hogy miként nyújtott segítő kezet Kiss Péter a JUFA Vulkán Fürdővel kapcsolatos földterületek kisajátításakor elkövetett földmutyik elsimításához.

Az aktuális földmutyi, a JUFA Vulkán Fürdő földterületek szomszédságában kialakítandó első Közép- és Kelet-Európai TCM Központ és Apartman Park alapkövének elhelyezésekor már meg is történt, amiről persze a városi képviselő-testület fideszes tagjai is beleegyezően, mélységesen hallgatnak. A Celldömölki Járás továbbra is a Söptei Józsefné-Fehér László kettős zsebében van, miután 2014-ben a Fidesszel szemben 7:4 arányban az MSZP-CsÖCE többségű képviselők lettek delegálva az önkormányzatba.

Hírdetés

A fentebb említett földmutyi abban valósult meg – akárcsak a korábbiak–, hogy Söpteiné a földterületet olcsón, saját zsebre felvásárolta a jobb- és baloldali önkormányzati bábképviselők tudtával, majd azt kínai befektetőknek busás haszonnal tovább is passzolta. Nem ez az első eset arra, hogy a posztkomcsi Söpteiné ilyen ügyletet bonyolított le. Emlékezetes az is, amikor a magyar vasútépítést eladta, s azt büntetlenül a Swietelsky cégcsoport kezére juttatta. (Csak nehogy megtudják a kínai befektetők ezt az átverést, hiszen Söpteiné annak idején a Swietelsky cégcsoportot is megkopasztotta, ám ezt már ők sem díjazták, mert végül bírósági perrel fenyegették.)

Celldömölkön a fentebb említett Közép- és Kelet-Európai TCM Központ és Apartman Park alapkőletételi ünnepségen szalagavatóként részt vett Ágh Péter, fideszes országgyűlési képviselő, aki az elődje, Kovács Ferenc, volt országgyűlési képviselő nyomdokain járva, szintén tehetetlenül, impotens módon viselkedik a posztkommunista celldömölki városvezetéssel szemben. A szalagavatón ott volt még Fehér László MSZP-CsÖCE polgármester, valamint szerintünk a „palánkon átvágott” Zhou Xinjan, a kínai követség kereskedelmi tanácsosa és dr. Yu Fujian, a Közép-Kelet-európai Kínai Orvosi Szövetség elnöke.

Fel kell tennünk a kérdést: ideológiai és pártszimpátiától függetlenül ki és mi a fontosabb, kinek az érdekeit szolgálja ez a haza jövőjét elkótyavetyélő, saját zsebre dolgozó harácsoló társaság? A kisember, akit magyarként kisemmiznek vagy az, aki ezen eladott tranzakciókból meggazdagszik? Vagy az, aki magyar tulajdonhoz jutva területi és stratégiai honfoglalást hajt végre? De vajon hol van ilyenkor a magyar nyomozóhatóság, s miért nem teljesíti a kötelességét, miért nem lép fel a tisztességtelenül megmilliárdosodott celldömölki alpolgármesterrel és talpnyaló bandájával szemben?

Kemenesalja népe, Celldömölk város lakosságának tisztességes, magyar érzelmű többsége éppen ezért nem kér a Városháza téren felállított, a bukott baloldalt jelképező kőkupacból, mert Kiss Péterre csak Fehér Lászlónak, Söptei Józsefnének és a hozzájuk hasonlóknak van jó okuk emlékezni, amikor reggelente kilépnek az ebül szerzett lakóingatlanaikból.

Celldömölkön a néhány nappal ezelőtt vörös festékkel dekorált posztkommunista emlékmű megtisztítását 2018. október 5-én, pénteken reggel nyolc órától fél tizenkettőig egy sietősen a helyszínre riasztott, s az ilyen munkálatokra szakosodott brigád végezte el. A sziklatömböt fekete festékkel lekenték, de a leöntési vörös nyomok ennek ellenére is jól láthatók. A posztkommunista emlékmű leöntésének hírét a CsÖCE nem veri nagydobra, meglehetősen diszkréten kezeli, amit bizonyít az is, hogy a díszes társulat házi fotósai sem tájékoztatták képekben az embereket a történtekről. Igyekeznek elhallgatni az ország nagynyilvánossága előtt a helyi komcsi „védőszent”, Kiss Péter emlékkövének vörös festékkel történt leöntését.

Ludas Matyi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »