Vörös csillagot viselhetnek Vajnaiék, a horogkeresztért 400 ezres büntetés jár

Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítéltek jogerősen egy szlovák férfit, aki Esztergom belvárosában horogkeresztes karszalagot viselt – közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint a férfi barátjával 2018. január 11-én Esztergomban több vendéglátóhelyen megfordult, és az egyik sörözőben – egy ismeretlen személytől – szerzett egy piros karszalagot, közepén fehér körben fekete színű horogkereszttel.

Hírdetés

A 39 éves szlovák állampolgár (nem derül ki, hogy tótról vagy felvidéki magyarról van szó – a szerk.) a karszalagot felhúzta, annak horogkeresztet ábrázoló része mindenki számára látható volt. A belvárosban sétáló elkövetőt a rendőrjárőrök fogták el.

A férfi magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására, tettéért az Esztergomi Járásbíróság négyszáz ezer forintos pénzbüntetést szabott ki, az ítélet jogerőre emelkedett – közölte a megyei főügyészség.

Korábban írtuk: Miközben a magyart lépten-nyomon elítélik holocáfolásért, a vörös csillagos gazembereket felmenti a törvényszék


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »