Voronyezsben nem tétováznak: huszonnégy év az iszlamistának

Nyolc és féltől 24 évig terjedő szabadságvesztésre ítélt orosz nyugati katonai körzet második bíróság öt embert, aki terrortámadásokat tervezett végrehajtani Voronyezsben – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) társadalmi kapcsolatok osztálya.

Az elítéltek – Ruszlan Bugak, Ruszlan Csauszov, Genyjasz Gatzsibaiov, Makszim Sztyepanov és Szergej Muhametzjanov – arra készültek, hogy felrobbantsanak egy többemeletes voronyezsi lakóházat, továbbá támadásokat hajtsanak végre rendőrök, valamint a légierő Zsukovszkij és Gagarin nevét viselő akadémiájának hallgatói ellen.

A katonai tanintézményt azért szemelték ki, mert az ott kiképzett pilóták részt vesznek a szíriai katonai műveletekben.

Hírdetés

A bűnszövetkezet többszörösen büntetett előéletű tagjai megpróbálták beszervezni több volt rabtársukat is. Az ítéletet pénteken hirdették ki, de az FSZB csak hétfőn számolt be róla.

A déli katonai körzet bírósága hétfőn hétévi szabadságvesztésre ítélte Damir Boltanbekov asztrahányi lakost, az Iszlám Állam terrorszervezet támogatójét, aki az ítélet szerint arra készült, hogy

Harabali városban felrobbantsa az FSZB határőr-parancsnokságát. A robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges információt az internetről töltötte le, a támadáshoz pedig cinkosokat keresett. Boltambekovot tavaly januárban vették őrizetbe.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »