Vona szerint a Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól

Vona szerint a Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól

„Manapság a fél világ a Jobbik folyamatos erősödésétől retteg. Mivel a pártom még soha senkinek nem ártott, soha senkit nem bántott, soha senkitől nem vett el semmit, így tragikomikusnak tartom ezt a tendenciát, és annak tudom be, hogy aki tőlünk fél, annak egyszerűen rossz a lelkiismerete” – írja közösségi oldalán a párt elnöke, Vona Gábor.

A politikus egy három részes kis sorozatot indított, ahol összegyűjtötte az ellenzéki párttal kapcsolatos paranoiák legfrissebb TOP 3-as listáját. Az első posztban maga a Fidesz szerepel „Történet egy rossz tanácsadóról” – címmel, de holnap a második és első helyezettre is fény derül.

Hírdetés

„A Fidesz 2010 óta a Jobbik kottájából játszik. Falsul, dilettánsan és erőből, de tagadhatatlan, hogy a mi programunkból igyekszik folyamatosan mazsolázni, és a szándéka is egyértelmű: kifogni a párt vitorláiból a szelet. Ez lényegében két dolgot jelent: elszívni a Jobbik szavazóit, másrészt pedig megakadályozni a saját támogatóinak átvándorlását. Az öt év óta zajló kísérlet azonban csúfos kudarcokat szenvedett. A Jobbik a pártok körében legbiztosabban őrzi 2010-es szavazóit, másrészt folyamatosan növelni is tudta táborát, nem kis részben csalódott fideszesekkel. Ezek a tények Orbán Viktort és pártját aggasztják, meglepő lépésekre és elképesztő elméletekre ösztönzik” – kezdi meglátásait Vona, majd részletezni kezdi a kormánypárti meglepő lépéseit.

„Gondoljunk a halálbüntetés tiszavirág életű belebegtetésére, vagy most a racionális érvekkel alig megmagyarázható plakátkampány elindítására. És ne feledkezzünk meg a Jobbik folyamatos oroszbarátságának hangoztatásáról sem, ami több szempontból is fura. Egyrészt a Jobbik az egyetlen párt, amely a belvárosi szovjet emlékmű áthelyezését követeli, az orosz fél rosszallása ellenére, másrészt éppen a Fidesz az, amelyik a paksi szerződés titkosítása kapcsán gyanúba keveredett, végül a sokat rágott „Kovács Béla-csont” egy év után sem képes semmilyen bizonyítékot felmutatni, pedig köztudomású, hogy a teljes magyar titkosszolgálat megfigyelte az uniós képviselőnket.” A jobbikos politikus ismét cáfolta Orbán Viktor szavait. Ismert a miniszterelnök korábban azt hangoztatta, hogy a Jobbik ki akarja léptetni Magyarországot az Európai Unióból.

„Szintén nevetséges az az igyekezet, ahogy Orbán Viktor meg akarja mondani, hogy mi a Jobbik álláspontja EU ügyben. Lehet, hogy sokaknak ő írja elő, mit gondoljon, de velünk kapcsolatban nem volt és nem is lesz ilyen privilégiuma. Szóval a legjobb, ha belenyugodnak, a mi programunkat mi írjuk, és nem ők. A Jobbik nem kiléptetni akarja az EU-ból Magyarországot, hanem a csatlakozási feltételek megváltoztatása révén a gazdasági helyzetünket javítani, a magyar élelmiszeripart talpra állítani. Értem én, hogy nekik – a korrupció és az arrogancia mocsarába ragadva – életfontosságú, hogy ijesztgessék az embereket velünk, de ahogy a mondás tartja: kevés embert sokáig félre lehet vezetni, ahogy sok embert is rövid ideig, de sok embert sokáig már nem lehet becsapni.” Vona szerint a Fidesz retteg a néppárti Jobbiktól. A paranoia viszont rossz tanácsadó. Mondjuk, náluk abból aztán van bőven…”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »