Vona: Orbánnak ez az egy lapja maradt a pakliban

Vona: Orbánnak ez az egy lapja maradt a pakliban

A kormánypártokkal együtt kampányol a Jobbik elnöke az uniós menekültkvóta elutasításáért. Vona Gábor szerint hazaárulással ér fel, hogy a baloldali pártok a népszavazás bojkottjára kérik híveiket.

A Jobbik elnöke rendszeres vendég az Erdélyi Magyar Ifjak táborában. Vona Gábor ugyanúgy szombat délelőtt kap szót Gyergyószentmiklóson, ahogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn. Az ellenzéki politikus Magyarok Európában címmel, de lesz-e még Európa? címmel tartott előadást.

„Én benne látom a pakliban annak a lehetőségét, hogy ez a jelenleg betonbiztosnak érzett Fidesz-kormányzat összeomlik, és miért gondolom ezt? Azért, mert lényegében csak egyetlen kártyája maradt, a migráció, a Fidesz-kormány, Orbán Viktor is, a miniszterelnök lényegében a menekültpolitikába menekült. Az én véleményem szerint nincs érdemi kormányzás, a válságban levő alrendszereket a kormány nem tudta rendbe tenni, és ami Európának egy sorscsapás volt, a migráció, ne értse senki se félre, de szerintem érteni fogják, belpolitikai értelemben a Fidesz számára egy felmentő sereg” – vélekedett Orbán Viktor egyik 2018-as kihívója.

Hírdetés

A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor és tanácsadói mindent megtesznek azért, hogy a bevándorlás ügyét a 2018-as magyarországi választásokig napirenden tartsák.

„Azt mondja a magyar embereknek, hogy hát lehet, az egészségügyet nem tettem rendbe, lehet, hogy az oktatást sem tettem rendbe, lehet, hogy még egy picit lopunk is, egy nagyon keveset, de megvédelek benneteket, és az embernek a legfőbb parancsa az élet parancsa, az élni akarás parancsa, és hogyha ez veszélyhelyzetbe kerül, akkor mindent félretesznek” – tette hozzá Vona Gábor.

Vona Gáborral az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács általános alelnöke, Borbély Zsolt Attila beszélgetett Gyergyószentmiklóson. Tusnádfürdőn a Tanács elnöke, Tőkés László az állandó előadótársa Orbán Viktornak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »