Vona Orbán elé tárta „lovagias” ajánlatát

Hogy véget vethessenek a „közvélemény fárasztásának”, arra kéri Vona Gábor Orbán Viktort, hogy moszkvai látogatása alkalmával kérdezze meg Putyintól, támogatták-e a Jobbikot. A Jobbik elnöke két vizsgálóbizottság felállítását is javasolta.

Nyílt levélben kéri Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy moszkvai látogatása során kérdezze meg „bizalmasan” Vlagyimir Putyin elnöktől, hogy támogatták-e a Jobbikot. „Önök hónapok óta ezzel fárasztják a magyar sajtót és a közvéleményt, és ideje lenne már valami konkrétumot is felmutatni. Gondolom, ha Oroszország támogatta a Jobbikot, akkor arról Putyin elnöknek tudnia kell. Tegyük végre tisztába ezt az ügyet, hiszen, gondolom, miniszterelnök urat is zavarja, hogy az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság égető problémái helyett napi szinten ezzel foglalkozik a pártja sajtóosztálya, de semmilyen előrelépést nem sikerült elérni” – olvasható a közlésben.

Hírdetés

Vona levelében jó utat, jó tárgyalást és bátorságot kívánt a miniszterelnöknek a kérdés feltételéhez. A levélben a Jobbik elnöke arra is kitér, hogy a december végén Orbánnak tett ajánlata, miszerint állítsanak fel két vizsgálóbizottságot, továbbra is érvényes. Mint írja: „Az egyiket vezessék Önök, és vizsgálja meg a Jobbik esetleges orosz támogatásának kérdését! A másikat meg vezessük mi, és megvizsgálná az Ön környezetébe tartozó személyek – különösen Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Habony Árpád – meggazdagodását. Ez szerintem lovagias, tiszta és egyértelmű ajánlat. Sajnálom, hogy tavaly megfutamodott előle. De ahogy mondani szokták: új év, új lehetőség.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »