Vona: Nincs helye a pártban ilyennek

Elhatárolódott Vona Gábortól a Jobbik vecsési szervezete, amiért a pártelnök üdvözölte a zsidóságot. Minősíthetetlen stílusban írtak erről. Vona Gábor szerint aki ilyet tesz, annak nincs helye a pártban.

Elfogadhatatlan – így fogalmazott a Magyar Nemzetnek Vona Gábor, miután pártja vecsési szervezetének Facebook-oldalán arról írtak, hogy ők nem üdvözlik a zsidóságot.

A vecsési JOBBIK NEM üdvözli a zsidóságot a hanuka (vagy mi a f…sz) alkalmából! Ha valakinek mégis ilyen eszement ötlete támadna, attól szervezetünk elhatárolódik! – ezt írták a közösségi oldalon.

Hírdetés

Vona Gábor lapunk kérdésére azt mondta, hogy a történtek miatt már etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökségnél. Az ilyen jellegű vallásgyalázó tartalmak ugyanis – mint kifejtette – még a a Jobbik „kamaszkorában” sem voltak elfogadhatók. Ezért az etikai vizsgálatnak szerinte egy vége lehet, „aki így nyilvánul meg, annak távoznia kell a pártból”.

Nem maradhat következmények nélkül, sem tartalmában, sem stílusában nem fogadható ez el. A pártban nincs helye annak, aki így nyilvánul meg – közölte a pártelnök.

Vona Gábor azt is hozzátette, hogy egyelőre tájékozódik az ügyben, hogy pontosan kihez is köthető a kiírás. Furcsállná ugyanis, ha a vecsési szervezetük tartott volna egy alapszervezeti gyűlést és ott fogalmazódott volna meg ez a vélemény. Ugyanakkor, ha az egész szervezet így vélekedik, akkor – mint mondta – az egész szervezettől megválnak.

Az ügy előzménye, hogy a Jobbik elnöke és Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője levélben üdvözölték a magyar zsidóságot hanuka alkalmából. A párt vezetői ugyanis minden történelmi egyháznak és felekezetnek ünnepi üdvözletet küldött. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség elnöke, Köves Slomó azonban válaszlevelében közölte: hatékonyabbnak tartaná, ha a Jobbik azokon a fórumokon adna hangot gesztusainak, ahol eddig „a sötétség nyert teret”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »