Vona: nem szabad lemondani róla, hogy minden magyar újra egy hazában éljen

Vona: nem szabad lemondani róla, hogy minden magyar újra egy hazában éljen

Trianon kérdése és az elszakított magyarság ügye nem lehet pártpolitikai kérdés, ha tenni akarunk értük, néhány kérdésben félre kell tenni a párpolitikai nézetkülönbségeket – hangoztatta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Gyöngyösön tartott megemlékezésen.

A nagyvilág számára meg kell mutatni, hogy a határon túli magyarok ügyében a magyarság az elsőtől az utolsó emberig egységes – fogalmazott a pártelnök, hozzátéve azt is, hogy senki sem sajátíthatja ki a határon túli magyarság ügyét, és senki se mehet szembe vele.
Vona Gábor a szülővárosában tartott ünnepi eseményen azt mondta: ezen az emléknapon a fájdalomból pozitív energiát kell meríteni, a tenni akarás energiáit. A jelenben nincs realitása, hogy minden magyar újra egy hazában éljen – folytatta -, de lemondani róla nem szabad.

„Most egy dolgot tehetünk, hogy a magyar álmot őrizzük szívünkben, és legalább lélekben, szellemben Trianon traumájától megszabadulunk, legalább a lelkünkben, a szívünkben ezt a feldaraboltságot megszüntetjük”

Hírdetés

– fogalmazott. A pártelnök a politika felelősségének nevezte azt is, hogy a felnövekvő generációk megértsék a Trianonból fakadó fájdalmat és megismerjék, mi történt 1920. június 4-én.

Szólt arról is, hogy szintén a magyar közélet felelőssége, hogy ne vigye át a határon túlra a maga belpolitikai konfliktusait, az anyaország szerinte egy dolgot tehet: segíti és támogatja őket törekvéseikben.

Vona Gábor kijelentette: a politikának el kell érnie a nemzetközi színtereken, hogy a magyarság ügye végre téma legyen. Az elmúlt huszonöt év szégyene, hogy nem voltunk erősek, bátrak és egységesek ahhoz, hogy a nemzetközi szervezetekben ez megtörténjen, olyan téma legyen, amely konkrét napirendként jelenik meg és szövetségeseket is talál – közölte.
Az ünnepség zárásaként elhelyezték az emlékezés koszorúit a 6-os (württembergi) huszárok első világháborús emlékművénél.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »