Vona: Nem kizárt, hogy utcára kell vonulnunk

A Jobbik elnöke szerint az alaptörvény módosítása, a letelepedési kötvény „üzletágának” megszüntetése az a helyzet, amikor mindenkinek színt kell vallania, meg kell mutatnia valós szándékait. Vona Gábor kedden Balassagyarmaton azt mondta: ha a Fidesz és a kormány úgy dönt, hogy ebben nem partner, akkor a magyar társadalomnak kell nyomást gyakorolnia a kormányra, és azt sem tartja kizártnak, hogy az embereknek az utcára kell vonulniuk Magyarország megvédését követelve.

Vona Gábor a migránsokat befogadó Közösségi Szálló előtt tartott sajtótájékoztatón ismertette: a múlt keddi sikertelen alaptörvény-módosítás után a Jobbik hétfőn benyújtotta javaslatát az Országgyűléshez, amely egy mondat kivételével szóról szóra megegyezik az Orbán Viktor kormányfő által kezdeményezett módosítással. Ez a mondat a letelepedési kötvények üzletágát tenné alaptörvénybe ütközővé.

Az ellenzéki politikus azt kérte Rubovszky György elnöktől, hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága minél hamarabb vegye napirendjére javaslatukat, egyben arra kérte a Fidesz és KDNP képviselőit, hogy ne próbálják meg szabotálni kezdeményezésüket, „mert ha ezt teszik, akkor minden vád, amit velünk kapcsolatban hazaárulás címén megfogalmaztak az elmúlt napokban, az rájuk hullik vissza”.

A Fidesznél pattog a labda

Vona Gábor hangsúlyozta: a Jobbik mindig is a teljes védelmet tartotta fontosnak, azt, hogy se szegény, se gazdag migránst ne lehessen Magyarországra telepíteni, se szegény, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra.

Hírdetés

Közölte: Orbán Viktort arról tájékoztatta a népszavazás utáni négyszemközti találkozón, hogy a Jobbik akkor támogatja az alaptörvény módosítását, ha az Országgyűlés ezt a teljes biztonságot garantálja, vagyis kivezeti az idegenrendészeti törvényből a gazdag migránsok letelepítését lehetővé tevő letelepedési kötvényt, ez azonban nem történt meg, ez a vita a Fidesz és a Jobbik között.

Az elnök szerint most a Fidesznél pattog a labda, a gondolkodó emberek számára pedig egyértelművé válik, ki az, aki a valódi, teljes biztonságot akarja, és ki az, aki pusztán politikai kampányeszközként használja a menekültkérdést.

Hazugságok hálójában

Vona Gábor újságírói kérdésre az ellene irányuló „karaktergyilkossági kísérletre” reagálva azt mondta, ez pont azóta zajlik, amióta közölte Orbán Viktorral, milyen feltétellel támogatja a Jobbik az alaptörvény módosítását. „Azóta elszabadult hajóágyúként viselkedik a Fidesz-közeli média”, ellene és a pártja ellen „elképesztő csúsztatások, rágalmazások, hazugságok hangzanak el”.

Ennek mi örülünk, hiszen egyrészről azt mutatja, hogy a Fidesznek nincsenek érdemi érvei a Jobbikkal szemben, másrészt azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP nagyon jól tudja, a Jobbik az a politikai közösség, amely a valódi alternatívát jelenti, és képes őt 2018-ban leváltani – fogalmazott Vona Gábor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »