Vona: ne legyen igazam, de szerintem ez már nem a jogról szól, hanem Orbán Viktor politikai akaratáról

Vona: ne legyen igazam, de szerintem ez már nem a jogról szól, hanem Orbán Viktor politikai akaratáról

Az első kérdés a plakáthelyekre vonatkozott, amik eddig a Jobbik tulajdonában álltak, de azokat már visszavásárolták Simicska Lajos cégei. Vona kifejtette, hogy az adott törvényi keretek között kellett megoldást keresniük, ezért léptek a plakátvásárlás útjára. A kormány a kérdés környezetét viszont úgy alakította, hogy szinte már lehetetlen ilyen felületeket használni, és az Állami Számvevőszék által kirótt 660 millió forintos büntetés is kihúzhatja a talajt a párt kampánya alól, ezért tényleg megváltak a hirdetőfelületektől. Azt cáfolja, hogy Simicska több pénzt fizetett volna ezekért, mint amennyiért eladta a pártnak őket. Konkrét összeget nem tud mondani.

Ehhez hozzátette, hogy a csütörtöki határidőig elküldik véleményüket az ÁSZ-nak, mert szerintük ezer sebből vérzik az akció, ebből egy példát említ: olyan évet is vizsgáltak, ami le sem volt zárva. Reméli, hogy nincs igaza, de szerinte ez már nem a jogról szól, hanem Orbán Viktor politikai akaratának végrehajtásáról.

A Jobbik a plakátháborúval kapcsolatos összegeket eddig nem hozta nyilvánosságra, de pártelnök szerint ebbe az irányba mennek a folyamatok, mert olyan sok nemtelen támadást kaptak az utóbbi időben, hogy talán egyszerűbb lenne, ha mindenki kiterítené a kártyáit. A politikai pártok gazdálkodásának teljes transzparenciáját szerinte 2018 után fel kell vállalni, ő ezen lesz, új alapokra helyezné a pártok gazdálkodását.

Esélyek

A közvélemény-kutatásokban továbbra is stabilan vezet a Fidesz, míg a Jobbik stagnál. Vona szerint az ellenzéket alul mérik és a választás napján nem biztos, hogy a szimpátia lesz az elsődleges szempont, hanem a legerősebb pártra szavazhatnak a kormányváltást akarók.

Debrecen

Hírdetés

A Jobbik egyik debreceni képviselője megvonta volna a támogatást egy roma fiataltól, majd „Rostás Winnetou” programról beszélt. Vona vállalhatatlannak tartja ezt, de nem csak ő, hanem elmondása szerint a többi jobbikos is. Ez nem a debreceni szervezet álláspontja, hanem az egyik képviselő magánakciója, a helyi Jobbik már vizsgálatot indított az ügyben.

Hangsúlyozta, hogy Pócs János sorosos-disznós ügyével ellentétben ők nem félremagyarázzák a történteket, hanem kimondják, hogy nem értenek vele egyet, elítélik, vizsgálatot indítanak, nem kibúvót keresnek.

2018 után

Továbbra is tisztességes vállalásnak tartja, hogy lemond 2018 után, ha nem aratnak választási győzelmet. Nyerni szeretne, úgy érzi, hogy képesek is rá, de ha nem, akkor vállalja a következményeket. Továbbra is hisz a 2018-as választási győzelemben.

(fotó: Béli Balázs / Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »