Vona: Mi lenne, ha Orbánnal csinálnák ugyanezt?

Egyáltalán nem lepett meg a médiatanács döntése. Nem hiszem, hogy ma Magyarországon médiakérdésben bárkinek igaza lehet, ha az nem Orbán Viktor – így reagált Vona Gábor a Facebook-oldalán arra a hírre, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem indított eljárást Andy Vajna televíziója ellen a politikusról készült lejáratóriport miatt.

Még november közepén jelent meg az ominózus riport a TV2-n Furcsa fotó Vona Gáborról címmel, amelyben azt a Terry Black által közzétett fényképet elemezgették, amelyen a Jobbik elnöke egy másik férfi vállát fogja, és arcuk csak néhány centiméterre van egymástól. Gyorsan kiderült, hogy a kormányközeli média mellényúlt, hiszen a kép már a 2009-es sajtófotó-pályázatot is megjárta, a humor kategóriában. Habár a TV2 „félreérthető helyzetről” beszélt a felvétel kapcsán, a fotós a Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, hogy a kép a 2009-es EP-választások estéjén készült, amikor egy aktivista gratulált a pártelnöknek. – Klasszikus elkapott pillanat volt – jelentette ki, majd hozzátette, hogy semmi olyan nem történt valójában, amit egyesek sugalmazni próbáltak.

A médiatanács szerint a személyiségi jogokkal kapcsolatos ügyek nem médiajogi esetek, ők csak olyan, emberi méltósággal kapcsolatos ügyekben járhatnak el, amelyek „túlnyúlnak egy konkrét magánérdek sérelmén”. Mindenféle konkrétumot mellőzve azt tették még hozzá, hogy nekik akkor van feladatuk, ha az emberi méltóság tiszteletben tartását „a közönség érdekében szükséges elvárni”. Vona Gábor esete a médiatanács közlése szerint a bíróságra tartozik.

A politikus vasárnap a Facebook-oldalán felvetette: „érdemes eljátszani a gondolattal, mi történt volna azzal a médiummal,
– aki arról tudósít, hogy Orbán Viktor homoszexuális orgiákra járt Terry Blackkel, miközben nem járt
– arról tudósít, hogy Orbán Viktor ezt beismerte, pedig nem ismerte be, csupán elvágták egy mondatát, hogy úgy tűnjön,

Hírdetés

– arról tudósít, hogy Orbán Viktort kifütyülték, miközben még a színpadra sem lépett,
– arról tudósít, hogy Orbán Viktor összeállt Gyurcsány Ferenccel, mert beszéd közben használja a kezét,
– arról tudósít, hogy Orbán Viktor egy terrorszervezet tiszteletbeli tagja, miközben nem az,
– arról tudósít, hogy Orbán Viktor kapcsolatban állt a rendőrgyilkossal, pedig nem állt kapcsolatban,
– arról tudósít, hogy Orbán Viktor titkos politikai szándékból változtatta meg a nevét, miközben csupán a világháborúban elhunyt vér szerinti nagyapja nevét vette vissza, és még sorolhatnám.”

Jelezte: ma Magyarországon fontos állami szervezetek, intézmények nem működnek demokratikusan. Sokszor még a látszatra sem ügyelve tolják a kormánypárt szekerét.

Hangsúlyozta: 2018 után nem pusztán a politikusokat kell majd elszámoltatni, de azoknak is felelniük kell, akik visszaéltek a hatalmukkal. „Nem azért, mert akkor majd fordul a kocka, és a Jobbik felé billennek az állami szervek, hanem azért, mert akkor végre függetlenül végezhetik a munkájukat” – tette hozzá Vona Gábor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »