Vona megbukott

Vona megbukott

Még nem tud ról, de Vona Gábor megbukott. Talán kétezer embert volt képes mozgósítani abból az alkalomból, hogy a Jobbikot az évszázad simlije miatt az Állami Számvevőszék az évszázad büntetésével sújtotta. Vona persze megpróbálta úgy eladni a dolgot, mintha Orbán Viktor küldte volna rá a szelindekjeit, azaz megkísérelte a diktatúra kontra demokrácia ellentétpár mentén előadni a játékot.

Ha sikerül, akár veszélyes is lehetett volna. Ugyanis a modern világban nem a valóság számít, hanem a látszat. (Ha a valóság számítana, akkor a Fidesz-KDNP-nek ma legalább 88 százalékos többsége lenne.) De nem sikerült. Kiderült, ami Vona Gábor biztos vesztét okozza a nem túl távoli jövőben, hogy nem képes tömegeket mozgósítani.

Politológiai értelemben kétezer ember a jelenleg második legnépszerűbb párt rendezvényén a statisztikai nullával egyenlő. És ezt az óvatosságból az ötödik vonalukat a helyszínre küldő balliberálisok is tudják már, akik mindössze egy kopott epizodistát, egy Puzsért küldtek, aki beleordította a bús kétezer arcába, hogy utálja a Sajtóklubot és még jobban Bayer Zsoltot. Utálja, de nézi.

Ennyi. Már tudják a ballibek, hogy a szánalmasan feminin Vonára nem érdemes tenni. Le kell fordulni róla, mielőtt még a nyílt színen kezd el pityeregni.

Vona súlytalan. Szavazói talán vannak, bázisa már nincs. És tudják ezt az otthon maradt alvezérek is, akik elégedetten nyugtázhatják, hogy a kevés érdeklődő miatt láthatóan letört pártelnökben nincs több erő. Elfogyott. Jöhet a következő.

Hírdetés

Sietniük is kell, mert ezt a szégyenletes erőtlenséget már nincs idő jóvá tenni. Most jön a karácsony, aztán a dolgozó magyar nép január elsején vizes borogatással a homlokán még kiheveri a szilveszteri bolondozásokat, ezért csak úgy január közepén lendül neki újra a kampány. Akkor már csak alig több mint két hónap lesz a választásokig.

Lesz csihi-puhi? Lesz. Lehet, hogy felrobban az atombomba is: egy fagyos januári éjszakán Simicska Lajos teleplakátolja az országot azzal, hogy „Orbán Viktor hüje!” Adunk és kapunk csapásokat, ahogy Virág elvtárs mondaná. De a kis Vonán ez már nem fog segíteni.

Bencsik András – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »